American Airlines дава рестарт на полетите със самолетите Boeing 737

...
American Airlines дава рестарт на полетите със самолетите Boeing 737
Коментари Харесай

American Airlines подновява комерсиалните полети с Boeing 737 Max

American Airlines дава рестарт на полетите със самолетите Boeing 737 Max, до момента в който се пробва да премине през най-дълбоката рецесия в 104-годишната си история.

Лайнерът бе заземен през март 2019 година за 20 месеца след две съдбовни произшествия, случили се в период от 5 месеца и лишили живота на 346 души, напомня „ Ройтерс “.

Първият полет с спорния модел е плануван за днешния ден и е по маршрута Маями-Ню Йорк. Осъществяването му се случва, откакто през ноември Федералната авиационна администрация (FAA) повдигна възбраната над летателния уред.

Причината е, че от Boeing са изпълнили обещаните усъвършенствания на софтуера и въвеждането на спомагателни защитни ограничения на основната система за надзор на полета, обвързвана и с двата случая с летателния уред.

„ Никога не бихме върнали това, в случай че водачите и стюардите не се усещаха удобно “, разяснява основният действен шеф на American Airlines Дейвид Сиймор.

Компанията е третият транспортьор в международен мащаб, който възобновява полетите след бразилската Gol и мексиканската Grupo Aeroméxico.

По-рано през декември и Европейската организация за авиационна сигурност разгласи 737 Max за безвреден за осъществяване на полети.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР