AMD току-що представи Radeon RX 7900M. Новият GPU е най-бързият

...
AMD току-що представи Radeon RX 7900M. Новият GPU е най-бързият
Коментари Харесай

AMD обяви най-бързия Radeon графичен процесор за лаптоп до сега – RX 7900M

AMD преди малко показа Radeon RX 7900M. Новият GPU е „ най-бързият AMD Radeon GPU, разработван в миналото за преносими компютри “, съгласно AMD. Графичният процесор е построен върху архитектурата RDNA 3 на AMD, има 16 GB високоскоростна GDDR6 VRAM и има особено AI ускоряване.

Тъй като графичният процесор е построен върху архитектурата RDNA 3 на AMD, той получава набор от преимущества, следени в графичните процесори от висок клас на компанията. Той поддържа второ потомство AMD Infinity Cache и технология за следене на лъчи от второ потомство.

AMD акцентира основни аспекти на RX 7900M в своето известие:

Архитектура AMD RDNA 3 – Включва модифицирани изчислителни единици с унифицирано следене на лъчи и AI ускорители, технология AMD Infinity Cache от второ потомство и технология за следене на лъчи от второ потомство.

Специализирано AI ускорение – Новите AI ускорители са усъвършенствани за най-новите натоварвания на AI. Новите ИИ указания и увеличената пропускателна дарба на AI са проектирани да обезпечат повече продуктивност от AMD RDNA 2 архитектурата.

16GB VRAM за 1440P игри – 16GB високоскоростна GDDR6 памет разрешава на геймърите да се насладят на най-новите заглавия при 1440p и повече. Позволява на основателите на наличие да разопаковат текстури с висока разграничителна дарба и да рендират комплицирани 3D среди и анимации в действително време.

Подобрено поточно предаване и шифроване с ултра-висока разграничителна дарба – Подобрените AMD енкодери обезпечават усъвършенствано образно качество при поточно предаване и запис. AMD AI и адаптивната към наличието технология за машинно образование също са интегрирани в AMD Media Framework, с цел да разрешат по-отчетлив текст при поточно предаване при ниски битрейтове и резолюции. В допълнение, медийният механизъм за кодиране/декодиране отключва нови мултимедийни преживявания с цялостна поддръжка за кодиране/декодиране на AV1, необятна цветова гама и усъвършенствания на висок динамичен диапазон4.

Спецификации на AMD Radeon RX 7900M

По отношение на характерностите, AMD Radeon RX 7900 има 72 изчислителни единици и 16 GB GDDR6 VRAM. Той доближава тактова периодичност на играта от 1825MHz и усилваща тактова периодичност до 2090MHz. Графичният процесор разполага с 256-битов интерфейс на паметта, 64MB Infinity Cache и има 180W TGP.

Alienware m18 е измежду първите преносими компютри, които работят с новата Radeon RX 7900M на AMD. Конфигурацията с новия графичен процесор включва и AMD Ryzen 9 7945HX с 16 ядра и 32 влакна. Alienware m18 би трябвало трябвало с лекост да се оправи с най-хубавите компютърни игри. Лаптопът има и 480Hz екран, тъй че тези игри би трябвало да вървят много безпрепятствено.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР