AMD сподели някои подробности за предстоящите функции на версията на

...
AMD сподели някои подробности за предстоящите функции на версията на
Коментари Харесай

AMD Radeon Super Resolution идва до седмици, с обещание за 70% повече производителност

AMD показа някои детайлности за идните функционалности на версията на драйвера AMD Software Adrenalin Edition за 2022 година посредством формалния си канал в YouTube. Освен представянето на софтуерни решения като AMD Link и Privacy View, може би най-интересната детайлност е идната Radeon Super Resolution (RSR).

Tова технология за увеличение на мащаба, за която компанията загатна в януарския си лайвстрийм. Новото видео също по този начин афишира стартирането на RSR до края на първото тримесечие на 2022 година

Във видеото са показани подобренията в продуктивността, които потребителите могат да чакат при стартирането на технологията.

Разбира се в идеалния сюжет с оптимални изгоди за продуктивността. Както нормално, би трябвало да одобряваме изказванията на разработчиците с доза песимистичност. В действителна среда осреднените резултати на AMD сигурно ще се разграничават с тези на нашата машина.
Видеото на AMD демонстрира известната MMO игра Warframe, работеща с 1,7-кратно нарастване на производителността
Видеото демонстрира това усъвършенстване на продуктивността в сюжет, при който играта върви при 1440p резолюция, а RSR я покачва до 4K. Подобренията в продуктивността и качеството на изображението сигурно ще се разграничават според от входната резолюция на заглавията. Това към този момент е известно от технологиите FSR на AMD и Deep Learning Super Sampling () на Nvidia.
Видеото приключва с това, че технологията се поддържа единствено от графични карти RDNA и RDNA2 – RX 5000 и RX 6000 сериите
Като чиста нечиста сделка, информацията от януари 2022 година оставя отворена вратата за други, предходни архитектури, които също да получат поддръжка за технологията. Разбира се, това може да остави място и за бъдещи архитектури на AMD, които да бъдат включени в листата. Ще би трябвало да изчакаме формалната дума на AMD по въпроса.

Очаква се технологията, която е основана на драйвери, да докара до най-вече спомагателна продуктивност за по-малко мощните графични карти на компанията. Такава да вземем за пример е идната.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР