AMD продължава да увеличава портфолиото си с процесори, използващи микроархитектурата

...
AMD продължава да увеличава портфолиото си с процесори, използващи микроархитектурата
Коментари Харесай

Първа информация за хибридния процесор AMD Ryzen 5 2400G с графика Vega 11

AMD продължава да усилва портфолиото си с процесори, употребяващи микроархитектурата Zen. Съвсем скоро се чака продуктовата гама APU Ryzen Mobile да се добави с нови процесорни решения, предопределени за разнообразни пазарни сегменти.
Според слайдовете на процесорния производител, оповестени от уеб-портала Informatica Cero, новите процесори ще бъдат обявени още при започване на 2018 година. Това ще са хибридните процесори Ryzen 5 2400G, Ryzen 3 2200G и Ryzen 3 2300U . Първите APU имат много висок TDP от 65 W и най-вероятно ще бъдат употребявани в бюджетните геймърски преносими компютри и миникомпютри. AMD ще предложи и 35 W версии.



По-конкретно, процесорът AMD Ryzen 5 2400G ще има четири Zen ядра с поддръжка на технологията SMT (Simultaneous Multi-Threading) и графичния ускорител Radeon RX Vega 11 със 704 поточни процесора. Това е повече от Ryzen 3 2200G, който има четири Zen ядра без поддръжка на многопоточност и графика Radeon RX Vega 8 с 512 шейдъра.



Процесорът Ryzen 3 2300U е най-младшото решение от U семейството процесори Ryzen Mobile и е оборудван с графичното ядро Radeon Vega 6 с 384 поточни процесора. За този чип няма информация за процесорните ядра.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР