AMD премахна маркировката за тайванския произход от процесорите Ryzen. По-конкретно

...
AMD премахна маркировката за тайванския произход от процесорите Ryzen. По-конкретно
Коментари Харесай

AMD премахна маркировката за тайвански произход от процесорите Ryzen

AMD отстрани маркировката за тайванския генезис от процесорите Ryzen. По-конкретно това етикетиране липсва при процесорите Ryzen 7000 за лични компютри. Тази стъпка на компанията най-вероятно е реакция на условията на китайските управляващи.

Промените са сложени на първите страници на китайските вестници. В уеб пространството доста консуматори допуснаха, че AMD се е съгласила с настояванията на Китайската национална република, която упорства продуктите, създадени в Тайван, да бъдат етикетирани като Made in China – Пекин смята островната страна за своя територия.

Преди това някои специалисти считаха, че смяната ще засегне единствено процесорите на AMD, които се доставят в Китай. Останалите процесори ще продължат да носят етикет “ Diffused in Taiwan “. Но компанията съобщи, че корекцията се отнася за всички нейни процесори. AMD също по този начин акцентира, че смяната не е обвързвана с политическата обстановка.

AMD отстрани страната на генезис от всички нови процесори и APU чипове през 2023 година, с цел да приведе процесорите в сходство с етикетирането на другите си артикули, изясни неин представител. Той добави, че производителят към този момент няма да слага върху процесорите препратки към страните, в които са основани кристалите на чиповете. В случая с усъвършенстваните артикули на AMD някои от кристалите са основани (разпространявани) от тайванската компания TSMC.

 

Потребителят на обществената мрежа X (бившата Twitter) @Zed_Wang разгласява фотография, на която се вижда чип Ryzen, на който го няма реда „ Diffused in Taiwan “. Останалата част от текста е подравнена, с цел да запълни празнината. AMD към момента етикетира процесорите с надпис Made in Malaysia (Произведено в Малайзия). Малайзия е мястото, където се прави окончателното сглобяване и тестване на процесорите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР