AMD представи специален нов драйвер, осигуряващ поддръжката на RAID масиви

...
AMD представи специален нов драйвер, осигуряващ поддръжката на RAID масиви
Коментари Харесай

Процесорите AMD Ryzen Threadripper вече поддържат RAID масиви от NVMe флаш дискове

AMD показа специфичен нов драйвер, осигуряващ поддръжката на RAID масиви от NVMe устройства за процесорите AMD Ryzen Threadripper.
Притежателите на процесорите  AMD Ryzen Threadripper от HEDT платформата на AMD,  могат да основават RAID 0, 1 и 10 масиви с до 6 SSD, без да се постанова потреблението на какъвто и да е спомагателен хардуер. Немаловажно е, че тази алтернатива е налична напълно гратис. Да си напомним, че сходната технология Intel VROC (Virtual RAID on CPU) дава опция за потреблението на HEDT платформата X299 само за основаването на NVMe RAID 0 масиви, до момента в който за равнища 1 и 5 се постанова закупуването на хардуерен ключ.

AMD предлага, с изключение на инсталирането на новия драйвер, да бъде освежен UEFI хардуера на дънната платка до последната най-нова версия. Настройката на RAID конфигурацията се реализира посредством приложението RAIDXpert2 или посредством съответните варианти в UEFI интерфейса. Засега драйверът се предлага само за 64-битовата операционната система Windows 10. В графиката по-долу са показани скоростите на четене и запис на RAID 0 с 6 NVMe устройства.



NVMe RAID драйвера и помощната стратегия RAIDXpert2 могат да бъдат изтеглени от формалния уеб страницата на AMD.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР