AMD FSR повишава кадровите скорости и осигурява върхови изживявания в

...
AMD FSR повишава кадровите скорости и осигурява върхови изживявания в
Коментари Харесай

Нова технология на AMD вдига качеството на игрите


AMD FSR покачва кадровите скорости и обезпечава върхови преживявания в игрите
(илюстрация: AMD)

AMD създаде нова графична технология с отворен код FidelityFX Super Resolution (FSR), която покачва качеството на изображението (ъпскейлинг) и работи на разнообразни платформи.

AMD FSR подвига кадровите скорости и обезпечава върхови преживявания в игрите с висока резолюция, оповестиха от компанията. Над 40 разработчици на игри са оповестили поддръжка на FSR в техните игри/енджини, като седем игри към този момент прибавят поддръжка за FSR – 22 Racing Series, Anno 1800, Evil Genius 2, Godfall, Kingshunt, Terminator: Resistance и The Riftbreaker, а още заглавия с FSR се чакат до края на годината, включително DOTA 2, Far Cry 6 и Resident Evil Village.

Поддържайки над 100 AMD процесора и GPU, FSR предлага приблизително 2,4 пъти по-висока продуктивност в режим „ Производителност ” на 4K в определени игри, спрямо тяхната нативна резолюция, подчертаха от компанията.
още по тематиката
Технологията на пространствено разширение/повишаване на качеството (spatial upscaling) употребява модернизиран логаритъм на създаване на контурите в първичното изображение, с цел да проучва неговите характерности и да ги пресъздаде на по-висока целева резолюция, последвано от стъпка за повишение на рязкостта за в допълнение възстановяване на качеството посредством укрепване на детайлите в текстурата. Резултатът е изображение със супер висококачествени очертания и детайлности спрямо базовите способи на ъпскейлинг.

FSR предлага четири настройки на качеството – Ултра качество, Качество, Балансирано и Производителност (Ultra Quality, Quality, Balanced и Performance). Така геймърите могат да настроят подобаващото за тях съответствие на високо качество и продуктивност съгласно техните желания, употребявайки и най-натоварващите функционалности като рейтрейсинг.



Новата технология на AMD се поддържа от DirectX 11, 12 и. Тя е ориентирана към необятна гама графични решения – вградени в APU и дискретни видеокарти, само че е съответно усъвършенствана за графичните решения от сериите Radeon RX 5000 и, в това число мобилната графика, поддържа се и от Radeon RX 500 серия, Radeon RX 480/470/460 GPU, Radeon RX Vega серията, всички Ryzen процесори с Radeon графика, както и от голям брой графични артикули от конкурентни производители.

се чака да бъде необятно налична за разработчиците на игри в средата на юли, безвъзмездна за евакуиране от AMD GPUOpen – общността с отворен код, която дава код, документи и запаси, с цел да помогне на разработчиците да извлекат максимума от програмирането за графичните подсистеми.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР