Амбицията на ТВ ПУ“ не е да се конкурира с

...
Амбицията на ТВ ПУ“ не е да се конкурира с
Коментари Харесай

ПУ Паисий Хилендарски представи първата самостоятелна образователна телевизия в България

Амбицията на „ ТВ ПУ “ не е да се конкурира с другите малките екрани, а да основава просветителни запаси - това съобщи проф. доктор Александър Илиев при представянето на първата независима телевизия на висше учебно заведение в България. И добави, че в нея няма да участват три неща: реклами, неприятни вести и излъчвания с ниска естетическа стойност.

Ще запазим университетския дух на нашите излъчвания, акцентира проф. Илиев.

Първата независима телевизия на висше учебно заведение в България бе показана през вчерашния ден в наличието на министъра на образованието и науката проф. доктор Галин Цоков, журналистът Симеон Идакиев и ректорът на Пловдивския университет проф. доктор Румен Младенов. Сред формалните лица бяха още: Владимир Темелков - заместник-кмет на община Пловдив по „ Oбразование, бизнес развиване и европейски политики “, проф. доктор Теменужка Йовчева - заместник-ректор на висшето учебно заведение с сектор научноизследователска активност, проф. доктор Невена Милева - заместник-ректор с сектор планова активност, декани и преподаватели в Университета.

Проектът за основаване на „ ТВ ПУ “ се финансира от Националния проект за възобновяване и резистентност, Програма за ускорение на икономическото възобновяване и промяна посредством просвета и нововъведения, Стълб 2 - „ Създаване на мрежа от проучвателен висши учебни заведения в България “, в осъществяване на контракт BG-RRP-2.004-0001-C01.

Замисълът е „ ТВ ПУ “ да бъде интернет основана, с цел да бъде „ в джоба на всеки “ - налична от всяко мобилно устройство. Медията ще има 270 излъчвания и 9 рубрики като: Събития, Интервюта, Уроци, Екология, Наука, Продукция, Проекти, Кандидат студенти и Анкети. В тях ще се разпространяват просветителни стратегии и университетски достижения, като ще се натъртва на културни и развлекателни събития, с цел да се ангажира студентската общественост.

Ръководството на университета желае да направи ПУ „ Паисий Хилендарски “ бранд, който сполучливо да се продава и посредством личната си медия.

„ Приветствам всичко, което се случва в моя университет “, съобщи министърът на образованието и науката проф. доктор Галин Цоков откакто изгледа 20-минутен филм – презентация на това по какъв начин ще наподобява малкия екран на Пловдивския университет и с каква устременост ще бъдат предаванията в нея. В плана за създаване на университетската медия министърът видя опция за връзка сред висшето и междинното обучение и изрази вяра, че с развиването на плана в бъдеще ще се даде един актуален взор на другите области на науката в една обща екосистема - просвета, обучение и обществени взаимоотношения.

„ Горещо адмирирам това, което вие вършиме. Надявам се, че Вашата телевизия ще стане съперник на публичните. Пожелавам триумф от цялото си сърце и с голямо наслаждение ще оказа помощ “, приветства присъстващите журналистът Симеон Идакиев.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР