Амбициозните планове за създаване на град в морето, започват да

...
Амбициозните планове за създаване на град в морето, започват да
Коментари Харесай

Първият плаващ град ще е готов до две години във водите на Френска Полинезия


Амбициозните проекти за основаване на град в морето, стартират да се материализират – първата „ плаваща общественост “, с население към 300 души, ще бъде подготвена през 2020 година във водите на Френска Полинезия, заяви в. „ Индипендънт “, представен от БГНЕС. Идеята на пилотния план е основаването на носещи се по вълните на моретата градове, изпълнени с жилища, офиси и заведения за хранене.

Джо Кърк, президент на Seasteading Institute, очерта проектите си за градове в океана, които са освободени от рестриктивните мерки, наложени от международните държавни управления в скорошно изявление. " Ако можехте да имате плаващ град, това щеше да бъде започваща страна ", сподели Кърк пред " Ню Йорк Таймс ", обяснявайки разочарованието си от сегашните държавни управления, които " не стават по-добри " и са останали в предишното. Той сподели, че е видял в заселването в морето метод да се избяга от тази система. " Можем да създадем голямо многообразие от държавни управления за голямо многообразие от хора ", сподели той.

Засега морските заселници обаче наподобяват подготвени да си сътрудничат със съществуващите държавни управления, с цел да осъществят самодейността си. За плана " Плаващ остров ", ръководен от ново сдружение, основано от Кърк и неговите сътрудници, наричано " Blue Frontiers ", те работят взаимно с локалното държавно управление на Френска Полинезия, с цел да основат " Полуавтономна плаваща Венеция в Рая ".

Този плаващ град ще съществува в " специфична стопански морска зона ", което ще разреши на института Seasteading да тества някои от своите хрумвания в релативно следена среда. Инженерите и архитектите са посетили към този момент неразкрито на обществеността място, където планът би трябвало да стартира. Техните упоритости се простират до основаването на теоретичен институт в плаващия град и даже до електроцентрала за продажба на сила и филтриране на вода. Проектът се чака да коства 167 милиона $. Екипът е сключил договорка с Френска Полинезия за основаване на „ неповторима управническа рамка “ в океана, където ще се осъществя техният план.

Всъщност, в предишното старания овакантяване на сушата и заселване в морето не бяха сполучливи, а прототипът, плануван да се появи в залива на Сан Франциско през 2010 година, по този начин и не се получи. Но екипът, който стои зад плана „ Плаващ остров “, е сигурен в новата си концепция и понастоящем е в развой на демонстриране на жизнеспособността на плана пред локалните управляващи във Френска Полинезия.

Меморандумът за съгласие, който те са подписали, се основава на способността на запалянковците да покажат позитивното икономическо и екологично влияние, което би имал планът за приемащата страна. Ако всичко се развива по проект, те чакат работата по пилотния план да стартира още през 2018 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР