Амбициозните планове за създаване на град в морето, започват да

...
Амбициозните планове за създаване на град в морето, започват да
Коментари Харесай

Първият плаващ град ще е готов през 2020


Амбициозните проекти за основаване на град в морето, стартират да се материализират – първата „ плаваща общественост “, с население към 300 души, ще бъде подготвена през 2020 година във водите на Френска Полинезия, заяви в. „ Индипендънт “.

Идеята на пилотния план е основаването на носещи се по вълните на моретата градове, изпълнени с жилища, офиси и заведения за хранене.

Джо Кърк, президент на Seasteading Institute, очерта проектите си за градове в океана, които са освободени от рестриктивните мерки, наложени от международните държавни управления в скорошно изявление.

"Ако можехте да имате плаващ град, това щеше да бъде започваща държава", сподели Кърк пред "Ню Йорк Таймс", обяснявайки разочарованието си от сегашните държавни управления, които " не стават по-добри" и са останали в предишното.

Той сподели, че е видял в заселването в морето метод да се избяга от тази система.

"Можем да създадем голямо многообразие от държавни управления за голямо многообразие от хора", сподели той.

Засега морските заселници обаче наподобяват подготвени да си сътрудничат със съществуващите държавни управления, с цел да осъществят самодейността си. За плана "Плаващ остров", ръководен от ново сдружение, основано от Кърк и неговите сътрудници, наричано "Blue Frontiers", те работят взаимно с локалното държавно управление на Френска Полинезия, с цел да основат "Полуавтономна плаваща Венеция в Рая".

Този плаващ град ще съществува в "специална стопански морска зона", което ще разреши на института Seasteading да тества някои от своите хрумвания в релативно следена среда.

Инженерите и архитектите са посетили към този момент неразкрито на обществеността място, където планът би трябвало да стартира. Техните упоритости се простират до основаването на теоретичен институт в плаващия град и даже до електроцентрала за продажба на сила и филтриране на вода.

Проектът се чака да коства 167 милиона $.

Екипът е сключил договорка с Френска Полинезия за основаване на „ неповторима управническа рамка “ в океана, където ще се осъществя техният план.

Всъщност, в предишното старания овакантяване на сушата и заселване в морето не бяха сполучливи, а прототипът, плануван да се появи в залива на Сан Франциско през 2010 година, по този начин и не се получи.

Но екипът, който стои зад плана „ Плаващ остров “, е сигурен в новата си концепция и понастоящем е в развой на демонстриране на жизнеспособността на плана пред локалните управляващи във Френска Полинезия.

Меморандумът за съгласие, който те са подписали, се основава на способността на запалянковците да покажат позитивното икономическо и екологично влияние, което би имал планът за приемащата страна.

Ако всичко се развива по проект, те чакат работата по пилотния план да стартира още през 2018 г./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР