Амбициозен млад детектив се появявал винаги на мястото на престъплението,

...
Амбициозен млад детектив се появявал винаги на мястото на престъплението,
Коментари Харесай

Полицаят убиец, който се появявал първи на всяко местопрестъпление

Амбициозен млад детектив се появявал постоянно на мястото на закононарушението, само че дали това е метод, по който да покаже ентусиазма към работата си или нещо друго?

През юли 1978 година млада жена от Франция на име Карин била простреляна на Pont-Sainte-Maxence, до момента в който излизала от театъра. Тя съумяла да се възвърне след случилото се, само че не била в положение да разпознава своя нападател. Въпреки това, няколко дни по-късно френската жандармерия получава отбелязвам от нападателя, в която се твърдяло, че Карин го познава и че той ще нападне още веднъж.

„ Карин ме познава, само че не съумя да направи връзката. 17-годишно момиче, което обикаля единствено през нощта, съставлява цел, която аз одобрявам изключително доста. Следващият път ще се целя в сърцето… “ – написа в бележката.

През идващите няколко месеца за жандармерията има извънредно доста работа, защото от ден на ден и повече дами били нападани, а една от тях била убита. Разследващите обаче не знаели, че техните старания да открият нападателя са несполучливи, защото мъжът, който ги предвождал, в действителност бил оня, който търсели.

Макар че служител на реда Ален Ламер бил мъжът, който жандармерията търсела, трябвало да минат месеци преди някой да осъзнае това. Едва година след първото нахлуване проверяващите виждат първата улика.

Снимка: allthatisinteresting.com

Ален Ламер бил добър в това, което прави. Неговото образование като боен, преди да постъпи в полицията, му дава извънредно добър набор от умения. Работата му като служител на реда му дава достъп до скъпа информация, както и до имунитет. Той продължавал да прави своите закононарушения и постоянно пристигал на мястото на престъплението преди всеки различен.

За сътрудниците му детективи Ален бил просто въодушевен млад служител на реда, решен да разплете закононарушението преди всички останали. Всъщност, той просто се прикривал.

Автомобилът, от който Карин била простреляна, бил разгласен за откраднат. Ламер го скрива близо до мястото на престъплението, само че когато чува, че детективите го търсят, той се връща и зарежда автомобила с експлозиви. Когато детективите в последна сметка го откриват и отварят една от вратите, автомобилът избухва, унищожавайки съвсем всички следи. Ламер прави същото с още няколко транспортни средства като в един от случаите той самият изявява предпочитание да отвори вратата, с цел да наподобява по този начин, че и той няма визия какво ще се случи.

В първите месеци след нападението над Карин, още няколко дами били атакувани. За страдание нито една от тях не съумява да разпознава нападателя си и показват погрешен човек при разпознаването. Ламер стартира да има вяра, че е елементарно да се измъкне от закононарушенията, които прави и в един миг взема решение да покаже арогантността си още по-ясно.

През декември 1978 година Ален Ламер атакува друга млада жена – 19-годишната Йоланда. Тя умира от раните си, като казусът публично се трансформира в ликвидиране. Все още удовлетворен от предходния си триумф, Ламер изпраща още една записка до жандармерията, хвалейки се с закононарушенията си.

„ Пазете се от ловкото и ранено животно, то може да бъде доста рисково. Нямам какво да изгубвам и ще ви го потвърдя. Свикнал съм с кръвта и ужаса, и ще ви накарам да се наслаждавате “ – написа той.

Без неговото познание обаче, група служители на реда стартира да събира информация за самия него. Няколко от проверяващите виждат, че всякога, когато има нова жертва, Ламер е първи на мястото на престъплението. Освен това те виждат, че писмата му са написани в същия жанр като полицейските записи и имат съвсем еднакъв почерк.

Полицаите бързо схващат, че Ламер обича да употребява оръжия и имал съществени знания за колите. Когато екипът дава своите данни на началниците, неотложно е издадена заповед за арест. Екипът узнава, че началниците им също са събирали информация за Ламер в продължение на месеци – скоро откакто осъзнават, че ентусиазмът му за разрешаване на случаите в действителност може да е нещо друго.

При ареста Ален се пробва да окаже противодействие, само че не съумява. „ Направихте добре, че ми сложихте белезници, тъй като в противоположен случай щях да прострелям всички ви! “ – крещи той.

При претърсването на жилището на Ламер служителите на реда откриват лист с имена – хората, които той възнамерявал да нападне. По време на делото Ламер е разгласен за неуравновесен и е наказан на пожизнен затвор в психиатрична клиника.

 

Източник: allthatisinteresting.com

 

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР