Амбициите на други държави да имат влияние върху политическите системи

...
Амбициите на други държави да имат влияние върху политическите системи
Коментари Харесай

Борисов се тревожи от амбициите на други държави да влияят на Балканите

" Амбициите на други страни да имат въздействие върху политическите системи на Балканите е нещо, което ме тормози ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на конференция след днешната тристранна среща в Солун сред гръцкия министър-председател Алексис Ципрас и президента на Сърбия Александър Вучич.
Може би като участник в двете срещи мога да обобщя това, което се случи: ние с Алексис (гръцкият министър председател Алексис Ципрас - бел. ред.) обещахме да създадем всичко, което се изисква от нашите страни, да може нашите другари сърбите да отидат там, където им е мястото - в Европейския съюз (EС), разгласи Борисов.
" Политическите елити би трябвало да създадат максимума, с цел да обезпечат на своите нации този приоритет. Вижда се разликата - по какъв начин наподобяват страните членки в Европейски Съюз. Видно е, че нашето огромно европейско семейство е отчело обстоятелството, че Балканите като цяло са един неустойчив район. Сега сякаш всичко е по-спокойно, само че това не би трябвало да ни успокоява ", разяснява Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР