Амбициите на Барселона за титлата в Испания претърпяха нов удар.

...
Амбициите на Барселона за титлата в Испания претърпяха нов удар.
Коментари Харесай

Огромен провал за Барса в борбата за титлата в Испания

Амбициите на Барселона за купата в Испания претърпяха нов удар. Тимът на Роналд Куман направи изненадваща неверна стъпка при визитата си на Леванте и пропусна отлична опция да оглави краткотрайното класиране.

Барселона и Леванте изиграха зрелищен конфликт, само че в последна сметка не съумяха да излъчат спечелили, завършвайки при резултат 3:3.

Футболистите на Куман поведоха с 2:0, само че с два бързи гола на домакините през втората част, резултатът бе подравнен. Каталунците още веднъж излязоха напред в резултата, само че в заключителните минути на срещата Леванте сподели темперамент и стигна до нов гол за равенството.

Барселона стартира вихрено мача и още в първите няколко минути Френки де Йонг и Педри сътвориха две прелестни положения пред вратата на Леванте. И в двете обстановки обаче, домакините оцеляха. Веднага след втория пропуск на Педри от непосредствена непосредственост, Лионел Меси бе фаулиран пред наказателното поле и Барселона получи правото да извърши директен свободен удар. Самият Меси се нагърби с осъществяването, само че прати топката в стената.

В 20-ата минута домакините стигнаха до добра опция след груба неточност на Усман Дембеле в наказателното поле на Барса. Футболистите на Леванте обаче не съумяха да стрелят застрашително към вратата на Тер Стеген. В ответната офанзива Ленгле опитва отдалечен шут, който също не затрудни противниковия пазач.

Резултатът в мача бе открит в 26-ата минута, когато Лионел Меси още веднъж порази задачата. Жорди Алба центрира доста добре отляво, топката рикошира в защитник на Леванте и попадна навръх левия крайник на Лионел Меси, който с удар от въздуха я прати в мрежата за 1:0. Още в идната офанзива Алба имаше късмет да удвои преднината на своя отбор, само че мощният му шут не попадна в задачата.

Отговорът на домакините пристигна посредством Енис Барди, който стреля рисково в 30-ата минута, само че Тер Стеген внимаваше и отрази удара.

В 34-ата минута Барса нанесе втори удар след прелестна контраофанзива. Усман Дембеле бе изведен по десния фланг, и макар че два доближи топката до аутлинията, той съумя да върне коженото кълбо към границата на вратарското поле, където Педри от близка отдалеченост осъществя на опразнената врата – 2:0.

В последната минута на първата част Серхио Бускетс пропусна златен късмет да направи преднината на каталунците класическа. След центриране отдясно, халфът на Барса игра с глава, само че не съумя да насочи топката във вратата. Веднага по-късно основният рефер на дуела свири завършек на първата част без да даде никакво продължение.

Само в границите на три минути през втората част – от 57-ата до 60-ата, Леванте шокира своя прославен противник. Първо Гонсало Мелеро се разписа с глава след центриране отдясно, а незабавно по-късно, след неточност при изнасянето на топката от страна на Барса, Рожер и Хосе Луис Моралес комбинираха с двойно подаване, а голмайсторът на домакините приключи офанзивата с прелестен удар в долния ляв ъгъл на вратата – 2:2.

Футболистите на Барселона обаче реагираха като ужилени и единствено четири минути по-късно още веднъж излязоха напред в резултата. Този път прецизен за гостите бе Усман Дембеле. Нападателят на каталунците бе оставен непокрит отдясно и откакто топката попадна малко инцидентно в него, той стреля мощно, с цел да осъществя третия гол за Барса в мача.

Осем минути преди края на постоянното време Леванте още веднъж удари по шампионските упоритости на Барселона. След отлична игра на Тоно по левия фланг, топката бе центрирана в наказателното поле на близката греда, където Пике закъсня с намесата си и разреши на Серхо Леон да стигне пръв до топката и да насочи удар в близкия ъгъл. Тер Стеген също не съумя да реагира и трябваше да вади топката от мрежата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР