Amazon започва да предлага на клиентите си по 10 долара,

...
Amazon започва да предлага на клиентите си по 10 долара,
Коментари Харесай

Amazon променя правилата си за доставка

Amazon стартира да предлага на клиентите си по 10 $, с цел да вземат покупката си, вместо да им бъде доставена до адрес. По този метод колосът за електронна търговия се причислява към други търговци на дребно в конкуренцията за понижаване на разноските за доставка до дома и връщането на артикули на фона на слабото потребителско търсене, оповестява Reuters.

През последните няколко дни Amazon изпрати имейл на незнаен брой клиенти на услугата Prime, предлагайки им 10 $, с цел да изтеглят поръчка от над 25 $ от фирмени пунктове за взимане тук-там като Whole Foods, Amazon Fresh или Kohl`s stores.

Освен това компанията стартира да начислява на някои клиенти такса от един $, в случай че върнат пакети посредством магазин на United Parcel Service, когато има място за вземане/връщане на Amazon по-близо до адреса им за доставка.

Транспортните компании UPS и FedEx предизвикват клиентите да употребяват по този начин наречените точки за достъп, изключително в селските региони, където доставката до отдалечени адреси може да бъде непостижима.

Amazon работи години наред, с цел да образова потребителите да чакат бързи доставки и връщания без такси. Докато компанията стяга колана си след интервал на голям напредък, тя предприе многочислени стъпки за понижаване на разноските, свързани с доставката в цялата компания.

В края на предходната година Amazon увеличи цената на годишния си абонамент за Prime, който включва безвъзмездна доставка, с $20 до $139. Тя също по този начин увеличи минималните прагове за поръчки за безвъзмездна доставка на хранителни артикули, насърчи клиентите да доставят всичките си пакети в избран ден от седмицата и разшири по-бързата доставка на пратки в същия ден с такса за поръчки под $25.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР