Amazon Web Services изведнъж дръпна шалтера на конкурента на Twitter

...
Amazon Web Services изведнъж дръпна шалтера на конкурента на Twitter
Коментари Харесай

Вълната от цензура продължава: Amazon уби социалната мрежа Parler

Amazon Web Services внезапно дръпна шалтера на съперника на Twitter Parler, откакто я смъкна от облачната си услуга като част от вълната на цензуриране, съобщи Zero Hedge. Засега не е ясно по кое време Parler ще се върне онлайн и дори дали това в миналото ще се случи въобще.

" Може в никакъв случай да не се възстановим ", сподели основният изпълнителен шеф на Parler Джон Маце пред Reuters. " Все още не знаем. "

От компанията, която има към 12 млн. консуматори, са завели дело против Amazon, като по думите на Маце ще пробват да съдят и други свои контрагенти. Въпреки че той не уточни кои ще са това, Parler беше свалена от компанията за култивиране на заплащания Stripe и от American Express, както и достъпа до базите си данни, намиращи се в Scylla Enterprise. Даже и компанията за корпоративен чат Slack отразя достъпа до Parler. В нея те споделяха с доброволците, които модерират наличието в обществената мрежа.

Официално от Amazon акцентират, че са отрязали достъпа на Parler до сървърите си, тъй като обществената мрежа не е можела да модерира дейно разпространяването на " език на омразата ", a ходът от тяхна страна беше последван от Apple и Гугъл, които изтриха приложението от магазините си за приложения. Неофициално евентуалната причина е, че Parler е мрежа, основаваща се на правилото на свободата на словото, което я трансформира в опция за доста " десни " консуматори в Съединени американски щати и отвън страната.

От Parler показаха пред съда, че Amazon обаче не е предоставила доказателства, че обществената мрежа се е употребила за подстрекателство към митингите, случили се на 6 януари тази година. Маце се оплака още, че той и екипа на компанията са получавали закани и че непознати хора са се появявали към дома му.

" Същевременно Antifa употребява Фейсбук и други платформи, с цел да координира протести и вътрешен тероризъм от четири години, до момента в който Twitter е цялостен със закани от принуждение, само че кои сме ние, с цел да споделяме на " частните платформи " какво могат да разрешават ", показват иронично от Zero Hedge.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР