Amazon стана втората най-скъпа американска листвана компания снощи, изпреварвайки за

...
Amazon стана втората най-скъпа американска листвана компания снощи, изпреварвайки за
Коментари Харесай

Amazon се изкачи до второто място по пазарна капитализация

Amazon стана втората най-скъпа американска листвана компания нощес, изпреварвайки за първи път Alphabet, компанията майка на Гугъл, заяви Ройтерс.

Акциите на Amazon нарастнаха с 2,69 % до 1586,51 $ в края на търговията през вчерашния ден, като пазарната капитализация на компанията бе 768 милиарда $, затвърждавайки доверието на Уолстрийт в разширението на активността на най-големия онлайн търговец в облачните калкулации, търговията с храни и в други области.

Alphabet изгуби 0,39 % и пазарната капитализация на компанията се намали до 762 милиарда $. играчите на Уолстрийт се тормозят от регулаторните последствия, които ще има разкритието, че консултантска компания е употребила за политически цели непозволено добити персонални данни на 50 милиона консуматори на Фейсбук.

Заедно Alphabet и Фейсбук преобладават на пазара на онлайн рекламата. Те и преди са били обект на рецензии за това по какъв начин употребяват данните на потребителите си.

Акциите на Amazon скочиха с 81 % през миналата година, до понеделник в това число, с помощта на бързия напредък на приходите, защото извършването на покупки става от ден на ден онлайн, а фирмите трансферират изчислителните си действия към облачните услуги, където Amazon е пазарен водач.

Amazon измести Microsoft от третото място по пазарна капитализация на американските компании през февруари. Apple е най-скъпата обществена компания с пазарна капитализация 889 милиарда $.

Разбира се, повишението на котировките в предишното не може да предсказва надеждно бъдещото показване, а повишаването на акциите на Amazon през последните години е извънредно по отношение на множеството стандарти. Ако котировките на Amazon продължат да порастват по този начин, то пазарната капитализация на компанията ще доближи 1 трилион $ в края на август.

Пазарната капитализация на Apple ще нарасне до 1 трилион $ към месец по-късно, в случай че котировките на компанията продължат да се покачват с 25 %, като през миналата година.

Акциите на Alphabet нарастнаха с 4 % до момента тази година и с 26 % миналата
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР