Amazon стана втората компанията, която достига оценка от над 1

...
Amazon стана втората компанията, която достига оценка от над 1
Коментари Харесай

Amazon за кратко прехвърли цена от 1 трилион долара

Amazon стана втората компанията, която доближава оценка от над 1 трилион $, оповестява CNET. За разлика от Apple обаче, Amazon беше за малко в този клуб, само че индикаторите на компанията ясно демонстрират, че напълно скоро тя трайно ще се причисли към Apple.

По време на борсовата търговия във вторник, акциите на Amazon трансферираха цената от $2050,27 за брой. Именно това е границата, при която пазарната капитализация на компанията трансферира 1 трилион $.

Акциите даже доближиха цена от $2050,50 за брой, което разумно е и най-хубавото достижение за годината, само че по-късно за по-малко от час паднаха до $2024,67 преди да завършат деня на $2039,51. Това прави пазарната капитализация на Amazon 994,75 милиарда $.

Доброто показване на акциите на Amazon значи, че е въпрос на време преди компанията трайно да задържи оценката си над 1 трилион $. При положително стичане на събитията, това може да се случи още тази седмица.

Очаквано, положителното показване на Amazon се отразява добре и на положението на създателя на компанията Джеф Безос. Той забогатя с над 1,8 милиарда $, когато компанията прескочи границата от 1 трилион.

Според данни на Forbes, общото положение на Джеф Безос към този момент възлиза на съвсем 167 милиарда $ - повече от двоен растеж по отношение на предходната година. Далеч на второ място остава Бил Гейтс със положение в размер на към 95,4 милиарда $. На трето място е Уорън Бъфет с 86,6 милиарда $.

Тим Кук, който управлява най-скъпата компания в света, Apple, обаче даже не е милиардер. Поне не публично. Неговото положение се прави оценка на към 625 млн. $, тъй като не има толкоз доста акции в Apple. Според сп. Time той влага и в недвижими парцели и други компании и общото му положение, което не е обществена информация, може и да трансферира 1 милиарда $. / vesti.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР