Amazon, според Bloomberg, е започнал втори кръг от масови съкращения.

...
Amazon, според Bloomberg, е започнал втори кръг от масови съкращения.
Коментари Харесай

Amazon започва съкращения и в облачното подразделение AWS

Amazon, съгласно Bloomberg, е почнал втори кръг от всеобщи съкращения. Този път това деяние ще засегне облачното поделение AWS – това е най-печелившият бизнес на софтуерния колос, само че той също се сблъска с компликации, заради актуалната макроикономическа обстановка и рецесията.

През януари тази година, Amazon разгласи съкращаването на към 18 хиляди души, което беше най-голямото редуциране на работни места в историята на компанията. През март се появи информация, че още към 9 хиляди чиновници ще изгубят работата си – от Twitch, AWS, рекламните и кадрови отдели.

А сега започва втората фаза от съкращения. Компанията стартира да изпраща вести за съкращения в корпоративната мрежа на 26 април 2023 година По-специално, ще пострадат чиновниците на подразделенията AWS в Съединените щати, Канада и Коста Рика. Намалението на работната ръка в райони отвън Северна Америка ще се прави предвид на локалното законодателство.

Говори се, че съкращенията свързани с AWS към този момент са засегнали някои екипи по един или различен метод. Това са по-конкретно рекрутерите и сътрудниците на групата Just Walk Out. Съкращенията засягат най-тежко отделите по човешки запаси на компанията, разрастващата се комерсиална група и отделите за устройства.

Отбелязва се, че към края на декември 2022 година, към 1,54 милиона души са работили в Amazon по света. Но по-голямата част от тях са почасови чиновници, които опаковат и изпращат артикули в складовете. От самата компания споделят, че нейният личен състав е формиран почти от към 350 хиляди корпоративни чиновници.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР