Amazon сигнализира, че дългогодишният ръст на облачнитe ѝ услуги ще

...
Amazon сигнализира, че дългогодишният ръст на облачнитe ѝ услуги ще
Коментари Харесай

Проблеми в облака помрачават добрите новини за печалбите на Amazon

Amazon алармира, че дългогодишният растеж на облачнитe ѝ услуги ще се забави още повече, защото бизнес клиентите се приготвят за разтърсвания и лимитират разноските си. Това засенчи положителните вести за тримесечните продажби и облагата на компанията, показва Reuters, макар че и двата параметъра надминават упованията.

При продължителната търговия акциите на Amazon в началото прибавиха към 125 милиарда $ към цената си поради оптимистичния взор върху настроенията на потребителите и това, че компанията се задържа пред съперниците си в облака, само че по-късно цялата тази облага изчезна за броени минути, изяснява още осведомителната организация и показва повода:

„ Спадът в цената на акциите последва изявление на основния финансов шеф Брайън Олсавски, който съобщи пред анализатори, че клиентите на облачни услуги не престават да се пробват да понижат сметките си през второто тримесечие и че Amazon им оказва помощ да го създадат, с цел да построи дълготрайни взаимоотношения “.

Това значи, че темповете на напредък на приходите през април са били с към 5 процентни пункта по-ниски, в сравнение с през първото тримесечие, споделя той.

Тази изненадваща флуктоация в цената на акциите на Amazon е симптом за неустановеност в компанията, която идва на фона на ограниченията на изпълнителния шеф Анди Джаси за ограничение на разноските в големия брой подразделения. В същото време Amazon е изправена пред засилващата се конкуренция в облачните технологии от страна на Microsoft и Гугъл, които вкарват високопрофилни принадлежности с изкуствен интелект.

От Amazon също виждат опциите на технологията, като Джаси декларира, че все по-широкото внедряване на генеративен изкуствен интелект, който може да основава текст, изображения и друго наличие от данни, съставлява голяма опция за AWS (облака на Amazon). Една от аргументите за това са личните чипове на компанията, които съгласно него „ могат да зареждат огромна част от това, което предприятията желаят да вършат благодарение на изкуствен интелект “.

Ако се върнем обаче към съкращенията на разноските, те са съществени. От ноември до момента Amazon е съкратила 27 000 корпоративни длъжности, а броят на чиновниците ѝ е намалял с 10% - до 1,47 млн. служащи на цялостно и ненапълно работно време, в това число в складовете. Компанията също по този начин приключи действието на цели звена и услуги в разнообразни направление.

Тези дейности способстват за облагата на Amazon от 3,17 милиарда $ за интервала, завършил на 31 март, в съпоставяне със загуба от 3,84 милиарда $ година по-рано, само че това не впечатлява изключително вложителите, показва Reuters, и цитира Дейвид Клинк, анализатор в Huntington National Bank, който е безапелационен, че забавянето на облачните услуги на компанията е " голямо ".

" Това не се следи нито при Microsoft, нито при Гугъл ", споделя Клинк, чиято банка има акции на Amazon на стойност 129 млн. $.

Иначе водачът в онлайн търговията на дребно регистрира по-добри от предстоящите продажби в размер на 127,36 милиарда $ през първите три месеца на годината и предвижда доходи сред 127 и 133 милиарда $ през второто тримесечие.

 

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР