Amazon ще уволни още 9000 служители през следващите седмици, каза

...
Amazon ще уволни още 9000 служители през следващите седмици, каза
Коментари Харесай

Amazon съкращава още 9000 работни места

Amazon ще уволни още 9000 чиновници през идващите седмици, сподели изпълнителният шеф Анди Джаси в записка до личния състав в понеделник.

Съкращенията са в допълнение към авансово оповестените съкращения, които започнаха през ноември и продължиха до януари. Компанията туко що беше уволнила над 18 000 чиновници главно чиновници в отделите за търговия на дребно, устройства, набиране на личен състав и човешки запаси. Така общият брой на съкратените от сдружението позиции през последните месеци ще доближи 27 000.

Amazon взе решение да редуцира повече чиновници, защото желае да рационализира разноските, а повода е „ несигурността, която съществува в близко бъдеще “, сподели Джаси.

Основният принцип на нашето годишно обмисляне тази година беше да бъдем по-икономични, като в същото време го вършим по метод, който ни разрешава да влагаме устойчиво в основните дълготрайни потребителски прекарвания, които имаме вяра, че могат доста да подобрят живота на клиентите и Amazon като цяло “, сподели Джаси.

Последният кръг ще засегне главно облачните калкулации, човешките запаси, рекламата и бизнеса на Twitch за стрийминг онлайн, сподели Джаси в бележката.

Засегнатите екипи към момента не са взели окончателните си решения кои чиновници да съкратят. Целта на компанията е да вземе тези решения доникъде до края на април и оттова да уведоми чиновниците. Засегнатите чиновници ще получат обезщетение при уволняване, преходна здравна застраховка и външна поддръжка за намиране на работа.

Amazon претърпява най-големите съкращения в историята на компанията, откакто стартира да наема чиновници по време на пандемията Covid-19. Глобалната работна мощ на компанията набъбна до повече от 1.6 милиона до края на 2021 година по отношение на 798 000 през четвъртото тримесечие на 2019 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР