Amazon ще създаде около 50 000 нови работни места за

...
Amazon ще създаде около 50 000 нови работни места за
Коментари Харесай

Amazon планира да създаде 50 хил. работни места

Amazon ще сътвори към 50 000 нови работни места за втората централа.

Местните управляващи от няколко града в Съединени американски щати към този момент се надпреварват да вършат разнообразни привлекателни оферти на Amazon, с цел да бъдат определени за новата централа. Още по тематиката
И други търговски вериги желаят да бъдат купени от Amazon

Закупуването на Whole Foods от компанията на Джеф Безос отключи страховете в бранша
5 сеп 2017
Microsoft и Amazon сплотяват сили при гласовите асистенти

Устройствата на двете компании към този момент ще могат да се свързват
4 сеп 2017
Amazon стартира комерсиална война - понижава цените в Whole Foods Market

Плановете на онлайн колоса за добитата верига се отразиха на акциите на конкурентните компании
27 авг 2017 Онлайн колосът Amazon разгласи, че възнамерява да влага 5 милиарда $ и да сътвори 50 хиляди работни места във втората централа на компанията в Северна Америка, оповестява Financial Times. Новият комплекс евентуално ще е с размерите на сегашната централа в Сиатъл.

Новата централа

Площта на сегашната централа е 929 хиляди кв. м и в нея също работят към 50 хиляди чиновници. От компанията потвърдиха, че двете здания на централите ще са със сходни размери. Изпълнителният шеф на Amazon Джеф Безос счита, че по този метод ще се отворят десетки хиляди високоплатени работни позиции, както и ще се усилят приходите и вложенията. Безос е убеден, че това ще бъде вторият дом на интернет компанията.

Amazon разгласява публично изказване, в което се твърди, че построяването на новата постройка ще повлияе позитивно на строителния бизнес. " Новата постройка ще способства за нови вложения за десетки милиарди в града, в който ще се намира ", написа в известието. От него обаче не излиза наяве тъкмо къде ще бъде издигната постройката, само че се прецизира, че градът ще бъде с повече от милион поданици и средата ще е " удобна за привличането и разгръщането на техническия гений ".

Amazon се разраства

Местните управляващи от няколко града в Съединени американски щати към този момент се надпреварват да вършат разнообразни привлекателни оферти на Amazon, с цел да бъдат определени за новата централа. В тях са включени парични поощрения и ниски налози. През 2001 година авиопроизводителят Boeing взе решение да се реалокира от Сиатъл в Чикаго, защото й беше обещан паричен тласък от 60 млн. $. Тогава от Boeing реалокираха 500 чиновници. Сега картината е доста по-различна, тъй като в новия централен офис на Amazon ще работят 50 хиляди души. Средната годишна заплата на личния състав ще бъде над 100 хиляди $, осведомят представители на компанията. Amazon ще разреши на някои от чиновниците в Сиатъл да се реалокират на новото работно място.

Най-голямата компания за онлайн търговия се разраства с бързи темпове и към този момент има голям брой офиси в няколко страни. Само в Съединени американски щати има 21, а в четвъртък беше открит още един в Ню Йорк. В него ще работят към 25 хиляди души.

Преди месец Amazon закупи комерсиалната верига Whole Foods в договорка за 13.7 милиарда $. По този метод основаната в Сиатъл компания се е устремила към подсигуряването на водещ пазарен дял в нов бранш в дълготраен проект. След договорката редица оператори на търговски вериги за хранителни артикули, облекла и артикули за всекидневна приложимост се надяват да попаднат на радара на Amazon и да бъдат купени от компанията на Джеф Безос.

Банкери, профилирани в сливанията и придобиванията в ритейл бранша, оповестяват, че е регистрирано нарастване на фирмите за търговия на дребно, които изпращат поръчки, с цел да ревизират дали Amazon демонстрира интерес към тяхното придобиване. Специалисти в бранша настояват, че компании като GrubHub, Nordstrom, Warby Parker или Lowe са подобаващи варианти за Amazon.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР