Амазон ще предложи кешови награди в размер до 500 хил.

...
Амазон ще предложи кешови награди в размер до 500 хил.
Коментари Харесай

Амазон организира лотария за ваксинирани

" Амазон " ще предложи кешови награди в размер до 500 хиляди щ. $, както и коли и имунизационни пакети на чиновниците си на първа линия, които могат да потвърдят, че са се ваксинирали с две дози против COVID-19. Засега управлението на компанията не желае да задължава своя 1.3-милионен личен състав по света да се ваксинира и вместо това се надява, че корпоративната лотария, наречена Max Your Vax (бел. ред. - в свободен превод - възползвай се макимално от ваксинацията) ще убеди колебаещите се да отидат в лабораториите. 

Инициативата на най-големия онлайн търговец на дребно в света, която публицисти на организация " Блумбърг " съумели да прегледат на 6 август, се появява в деня, в който " Амазон " заяви, че от 9 октомври ще задължи чиновниците си от логистичните пунктове да носят маски, без значение дали са ваксинирани. Мярката е в отговор на скоростта, с която се популяризира вид делта на ковид. Ваксинираните служащи на компанията получиха позволение да работят без маски от края на май.    

Преди концепцията за
лотарията " Амазон " оферираше на личния състав на първа линия по 80 $, в случай че си слагат ваксини против вируса. Търговецът търси обезверено работна ръка, с цел да се оправи с увеличеното търсене на онлайн купувачите и назначава десетки чиновници в новите си пунктове. Някои от служащите на първа линия и техните мениджъри споделят, че компанията се безпокои, че наложителната имунизация ще отпрати скептиците да си търсят нова работа.   

" Амазон " ще предложи общо 18 награди, които компанията прави оценка на съвсем 2 млн. $: две кешови награди от по 500 хиляди $, шест по 100 хиляди $, пет нови автомобила и пет имунизационни пакета.  

" Вярваме мощно, че най-хубавият метод да защитим нашите чиновници на първа линия и обществеността от COVID-19 е посредством имунизация ", декларира в електронно писмо представител на " Амазон ". Той добавя, че се гордее с проведените над 1100 имунизационни събития, предопределени да улеснят допустимо най-вече приемането на персоналните дози за чиновниците и за членовете на фамилиите им. 

" Амазон " не е пионер в предлагането на награди, с цел да завоюва песимистите. Кешови
лотарии се появиха в няколко американски щата при започване на имунизационната акция, Хонконг предложи златни кюлчета и часовници " Ролекс " с диаманти, а съветска компания - моторни шейни.

В
лотарията на " Амазон " имат право да вземат участие чиновниците на първа линия - най-много хората, които работят във фирмените хранилища и други логистични центрове, както и почасовите служащи в магазините за пресни зеленчуци и храна и в центровете за обработка на мрежови данни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР