Amazon се връща към виртуалните здравни услуги с нова платформа,

...
Amazon се връща към виртуалните здравни услуги с нова платформа,
Коментари Харесай

Amazon има намерение да дизръптне и виртуалните здравни услуги

Amazon се връща към виртуалните здравни услуги с нова платформа, която употребява предпазени известия сред пациенти и лекари и предлага помощ по близо двадесет здравословни казуса, съобщи Асошиейтед прес.

Гигантът в онлайн търговията съобщи, че ще сложи началото на услугата Amazon Clinic в 32 американски щата, като с нея ще предлага извършване на предписания и съвещания при проблеми като алергии, косопад, мигрена, инфекции на пикочните пътища и други Този лист не включва грип, ковид, ушни инфекции или други незабавни положения.

Amazon добави, че ще работи за прибавяне на още здравословни проблеми към услугата, която няма да е обвързвана със здравните застраховки, а ще се дава против такса.  Очаква през идните месеци Amazon Clinic да проработи и в други щати.

Виж още: 5 метода да понижим въглеродния си отпечатък на този Черен петък

Преди два месеца Amazon съобщи, че ще закрие Amazon Care - хибридна виртуална и домашна услуга, която компанията разработваше от години. Началото ѝ бе сложено през 2019 година, като в началото платформата Amazon Care бе насочена към чиновниците на комерсиалния колос във Вашингтон. През идната година обсегът на услугата беше уголемен и всички частни работодатели в Съединени американски щати получиха опция да се записват, само че платформата по този начин и не доби известност.

През юли Amazon оповести проектите си да придобие " Уан медикъл " – организация за първична здравна помощ, която към март разполагаше с към 767 000 членове и 188 медицински офиса. Сделката беше оценена на 3,9 милиарда $, като Amazon виждаше в нея опция да трансферира упоритостите си, свързани със здравните услуги, към по-доходоносен модел. В момента договорката се преглежда от Федералната комерсиална комисия.

Виж още: Поредна арт офанзива: Екоактивисти посегнаха и на Едвард Мунк

Amazon навлезе в областта на здравните грижи и посредством платформата Amazon Pharmacy – онлайн аптека, която дава опция за поръчване на медикаменти или извършване на предписания.

Amazon Pharmacy и " Уан медикъл " са два основни детайла от проектите на компанията в региона на здравните услуги, се показва в известие на Amazon.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР