Amazon разширява своята виртуална здравна клиника в цялата страна

...
Виртуалната клиника на Amazon вече е достъпна във всичките 50
Коментари Харесай

Виртуалната клиника на Amazon вече е достъпна във всичките 50 щата и във Вашингтон, окръг Колумбия, съобщи компанията във вторник.

Amazon Clinic стартира миналия ноември и предлага на клиентите 24/7 достъп до трети страни доставчици на здравни услуги директно на уебсайта и мобилното приложение на Amazon. С услугата клиентите на Amazon могат да получат телездравно лечение за десетки често срещани състояния, като розови очи, инфекции на пикочните пътища и косопад.

Компанията каза във вторник, че в допълнение към консултациите, базирани на съобщения, налични в 34 щата, Amazon Clinic вече поддържа видео посещения в цялата страна. В момента Amazon Clinic не приема застраховка, но лекарствата, предписани от клиницисти, може да бъдат покрити от застраховка.

„В Amazon искаме да улесним драстично хората да получат и да останат здрави и правим това, като помагаме на клиентите да получат грижите и лекарствата, от които се нуждаят, по най-удобния за тях начин“, д-р Нвора Айогу , главният медицински директор и генерален мениджър на Amazon Clinic, каза в публикация в блог във вторник.

Виртуалната услуга ще позволи на клиентите да видят цената, преди да започнат посещението, каза Айогу.

Нахлуването на Amazon в сферата на здравеопазването идва, когато други търговци на дребно предприеха подобни ходове, от CVS до Walgreens до Walmart. Услугата ще се сблъска и с конкуренция от клиники за спешна помощ, които се появяват в цялата страна, тъй като разходите за здравеопазване нарастват спираловидно и посещенията на лекари за рутинни въпроси стават невъзможни за записване.

Огромен брой стартиращи компании за телездраве израснаха от пандемията, въпреки че растежът на пазара започна да отслабва.

 Amazon обяви, че разширява виртуалната си клиника в цялата страна. class= Amazon обяви, че разширява виртуалната си клиника в цялата страна. От Amazon

През последните години Amazon постепенно увеличава своя отпечатък в сектора на здравеопазването. През 2020 г. компанията стартира собствена дигитална аптека Amazon Pharmacy. По-рано тази година Amazon също приключи придобиването на доставчика на здравни услуги One Medical в сделка за 3,9 милиарда долара.

Amazon също си партнира с JPMorgan Chase и Berkshire Hathaway, за да предостави по-добри здравни услуги и застраховка на по-ниска цена за работниците и семействата в трите компании, а вероятно и за други бизнеси. Това усилие обаче така и не стартира и в крайна сметка беше закрито през 2021 г.

Последното разширяване на Amazon Clinic идва, докато компанията продължава да разширява обхвата си във всяко кътче от живота на своите клиенти. Сега компанията наблюдава магазините за хранителни стоки, продуцира филми и телевизионни предавания за своята стрийминг услуга и продава широка гама от домашни устройства.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР