Amazon работи върху “по-обобщен и способен“ голям езиков модел на

...
Amazon работи върху “по-обобщен и способен“ голям езиков модел на
Коментари Харесай

Amazon разработва по-мощна ИИ-платформа за своя гласов асистент Alexa

Amazon работи върху “по-обобщен и кадърен “ огромен езиков модел на изкуствен интелект за своя гласов помощник Alexa, сподели основният изпълнителен шеф Анди Джаси в своя тримесечен финансов доклад.

Големият езиков модел, сходен на ИИ-платформата зад ChatGPT, е логаритъм за задълбочено образование, кадърен да разпознава, обобщава и генерира текст и друго наличие, употребявайки огромни количества научена текстова информация. Този план, сподели ръководителят на компанията, ще помогне на Amazon да реализира една от най-важните си цели – да сътвори “най-добрия персонален помощник в света “. Задачата не е лесна, само че е улеснена от необятното приемане на Alexa с нейните „ няколкостотин милиона крайни точки “.

„ Имаме огромен езиков модел, само че създаваме доста по-голям, по-обобщен и кадърен. И мисля, че това доста ще форсира нашата визия за създаване на най-хубавия персонален помощник в света. Мисля, че зад това стои забележителен бизнес модел “, сподели Джеси. Той също по този начин напомни, че Amazon интензивно влага в ИИ-технологии от няколко години, позволявайки на други играчи да употребяват тези разработки: неотдавна беше пуснат инструментът Bedrock за консолидиране на разнообразни ИИ-платформи в приложения на трети страни.

Други софтуерни колоси също построяват по-добри AI-платформи за гласови асистенти, като Apple, която неотдавна заяви, че създава освежен ИИ-модел за Siri, а Гугъл към този момент стартира да интегрира своя “Асистент “ с чатбота Bard. Главният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг също за нови ИИ-функции в WhatsApp, Instagram и Фейсбук.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР