Amazon пуска своя виртуален асистент Alexa на пазара в Бразилия

...
Amazon пуска своя виртуален асистент Alexa на пазара в Бразилия
Коментари Харесай

Amazon пуска виртуалния си асистент Alexa в Бразилия

Amazon пуска своя виртуален помощник Alexa на пазара в Бразилия от този месец. Плановете на софтуерния колос плануват да се оферират три разнообразни устройства, на които да бъде конфигуриран специфичния програмен продукт. Ходът е част от тактиката за бързо разширение на интервенциите в най-голямата южноамериканска стопанска система, написа Reuters.

Новината идва единствено три седмици, откакто компанията за електронна търговия вкара своята услуга за абонамент Prime на пазара в Бразилия, като по този метод ускори конкуренцията си с локалните търговци на дребно. Освен това Amazon пусна неограничена безвъзмездна доставка в цялата страна, а 90 общини се употребяват и от привилегията за оптимално 48-часово време за доставка.

" Това е изключително трогателен миг за Amazon в Бразилия ", уточни интернационалният шеф на Amazon за Alexa Микеле Бути, като добави, че компанията е наела локален екип, който да приспособява Alexa към португалския език.

Amazon предлага отстъпки при предварителни поръчки за две от трите Alexa устройства - Echo Dot и Echo Show 5 - които също ще бъдат налични в някои физически магазини на локалния пазар за бързи продажби от 8 октомври. Третото устройство - Amazon Eco - ще бъде налично от месец ноември.

Мениджърът на Alexa за Бразилия Рикардо Гаридо добави, че американският колос може да обмисли продажбата на виртуалния си помощник и в други бразилски търговски вериги. Не се изключват и евентуални партньорства с локални далекосъобщителни оператори.

И трите устройства ще бъдат внасяни от Китай. Обемите обаче към този момент остават неразбираеми.

По думите на Гаридо главното терзание за Amazon сега е по какъв начин бразилските консуматори ще предпочетат да употребяват своя виртуален помощник, защото Alexa може да се употребява и в джаджи, създадени от други производители. Според компанията сега има почти 100 милиона устройства, свързани с Alexa по целия свят.

Очаква се цените на трите типа помощник в Бразилия да варират от 349 до 699 реалии, или сред 84 и 170 щатски $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР