Amazon обяви във вторник, че е сключила договори за разполагане

...
Amazon обяви във вторник, че е сключила договори за разполагане
Коментари Харесай

Amazon стартира голям проект за космически интернет

Amazon разгласи във вторник, че е сключила контракти за разполагане на голям брой спътници в ниска орбита към Земята, с цел да дава интернет услуги, оповестява Агенция Франс Прес.

Компанията съобщи, че нейните контракти с Arianespace, Blue Origin и United Launch Alliance (ULA) са най-голямата комерсиална поръчка на ракети-носители в историята.

Общата цена и времето, с цел да се трансформира планът Kuiper в действителност, не бяха разкрити, оповестява БНР.

„ Предстои ни още доста работа, само че екипът продължава да реализира стадий след стадий във всеки аспект на нашата сателитна система “, сподели в изказване старшият вицепрезидент на Amazon Дейв Лимп.

„ Проектът Kuiper ще обезпечи бърз, наличен широколентов достъп на десетки милиони клиенти в региони с незадоволително интернет покритие “, добави той.

Американският милиардер Илон Мъск, началник на галактическата компания SpaceX, към този момент пусна над 1500 спътника в орбита, с цел да сътвори мрежа за интернет услуги на Starlink.

В края на предходната година и Boeing се включи в конкуренцията за галактически интернет, като получи позволение от Съединени американски щати за спътници, които ще дават интернет услуги.

Проектът Kuiper има за цел да даде високоскоростна широколентова интернет услуга за семейства, учебни заведения, лечебни заведения, предприятия, интервенции за помощ при бедствия и други тук-там без надеждна съгласуваност, споделят от Amazon.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР