Amazon обяви, че ще повиши почасовото заплащане на служителите си

...
Amazon обяви, че ще повиши почасовото заплащане на служителите си
Коментари Харесай

Amazon повишава заплатите на служителите си

Amazon разгласи, че ще увеличи почасовото възнаграждение на чиновниците си в складовете и доставчиците, заяви CNBC.

От октомври междинното начално възнаграждение на чиновниците на първа линия в Съединени американски щати ще бъде увеличено до над 19 $ на час (сега то е 18 $ на час).

Служителите в складовете и доставчиците ще печелят сред 16 и 26 $ на час според от позицията си, прецизират от Amazon.

Минималната заплата за чиновниците в Съединени американски щати остава обаче 15 $ на час.

През идната година американската компания има намерение да похарчи към 1 милиарда $ за повишение на заплатите. По този метод тя се стреми да задържи чиновниците си и да притегли нови.

Освен това Amazon се приготвя да навлезе в така наречен „ пиков “ сезон - интервала преди и по време на празниците.

През годините напрежението сред компанията и нейните чиновниците на първа линия последователно набъбна, изключително по време на пандемията от Covid-19. Служителите желаят по-високо възнаграждение, повече заплатен отпуск и корекции на упованията за продуктивност. По-рано тази година някои от тях направиха действия за основаването на профсъюз.

Първият подобен към този момент е реалност, откакто служащите в склада на Amazon в Стейтън Айлънд, Ню Йорк, гласоподаваха подобен да бъде основан. Следващия месец ще има нови синдикални избори в обект покрай Олбъни, Ню Йорк.

Освен за увеличение на заплащането, Amazon заяви и че уголемява програмата си за предплатено възнаграждение на чиновниците. Тя им разрешава да получат достъп до 70% от извоюваното си заплащане, когато решат и без такси, а освен по график, като да вземем за пример на двуседмична база.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР