Amazon, Meta и Twitter са сред фирмите, които няма да

...
Amazon, Meta и Twitter са сред фирмите, които няма да
Коментари Харесай

Технологични гиганти се отказват от най-престижното изложение за електроника заради „Омикрон“

Amazon, Meta и Twitter са измежду компаниите, които няма да изпратят свои екипи на идното издание на най-авторитетното международно ревю на потребителска електроника CES, което ще се организира в Лас Вегас през януари, съобщи „ Би Би Си “. 

Решението идва на фона на разпространяването на разновидността „ Омикрон “ на COVID-19. Други софтуерни колоси като Гугъл и подразделението му за самостоятелно шофиране Waymo към момента възнамеряват да участват.

Организаторите оповестиха, че конференцията ще продължи четири дни от 5 януари, като се вземат поради здравните превантивни ограничения. Това ще включва даване на доказателство за имунизация, носене на маска и тестване за COVID-19 на място.

Посетителите ще би трябвало да са изцяло ваксинирани, а уредниците предлагат тест преди заминаването за Лас Вегас, както и в границите на 24 часа след влизане на събитието.

Дигитално събитие ще се организира паралелно с физическото. Ще бъде обезпечен достъп до конферентни сесии, съществени участия и нетуъркинг.

Изложението за потребителска електроника, известно и като CES, от много време е световната сцена на нововъведенията, която задава и главните тендеции за годината. Традиционно по време на събитието участниците се състезават да блеснат с истински и футуристични разработки, които диктуват и ще дефинират посоката на развиване на софтуерната промишленост. То се организира в конгресни центрове из Лас Вегас и притегля десетки хиляди гости.

Миналата година CES се организира виртуално, като Асоциацията за потребителски технологии, която организира събитието заяви, че „ не е допустимо безвредно да се съберат десетки хиляди хора “ поради пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР