Амазон е решил да лиши социалната мрежа Парлър от услугите

...
Амазон е решил да лиши социалната мрежа Парлър от услугите
Коментари Харесай

Амазон къса връзки със социална мрежа, използвана от привърженици на Тръмп и крайнодесни екстремисти

Амазон е решил да лиши обществената мрежа Парлър от услугите си за заоблачен хостинг, предадоха ДПА и Франс прес. Мрежата стана препрочитана за последователи на Тръмп и крайнодесни екстремисти, добавя Българска телеграфна агенция.

Амазон подхваща тези стъпки след решение на Google и Епъл също да отстранят Парлър от платформите си. Някои хора използваха обществената мрежа, с цел да популяризират послания, насърчаващи протеста и да възнамеряват щурма в Конгреса в сряда, завършил със гибел на няколко души.

Парлър закупи все по-голямо значение за крайнодесните фигури, откакто обществените мрежи Facebook и Туитър закриха сметките на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския за неопределен срок, както и сметките на някои от неговите поддръжници за нарушение на изискванията на потребление и за разпространение на голословни изказвания за изборни измами.

Основателят на Парлър Джон Мац съобщи, че платформата може да е недостъпна в продължение на седмица, само че добави, че ще бъде направено всичко, с цел да се откри нов неин снабдител. Тръмп пък възнамерява на следващия ден да насочи рецензии по отношение на блокирането на сметките си в обществените мрежи, показва телевизия Си Би Ес, като се базира на източник от администрацията във Вашингтон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР