Amazon.com, най-голямата корпорация в сферата на онлайн търговията и интернет

...
Amazon.com, най-голямата корпорация в сферата на онлайн търговията и интернет
Коментари Харесай

Джеф Безос - най-богатият и най-алчният

Amazon.com, най-голямата корпорация в областта на онлайн търговията и интернет услугите, е позната на всеки американец. Но макар изключителните триумфи на създателя й - Джеф Безос, надалеч не всички чиновници са удовлетворени от политиката на компанията и положението на бизнеса. В средата на юли по улиците на Испания излязоха 1800 недоволни служащи на Amazon, митинги на хиляди чиновници се състояха и в Германия.

"Тук, в Мадрид, имаме вяра, че единствено с общи старания можем да реализираме нашите претенции ", се споделя в формалното изказване на уредниците на митинга. Причините за митинга не са една и две - като се стартира от ниско възнаграждение и се стигне до ужасяващите условия за труд. "Служителите на Amazon страдат от безсилие, обезводняване и контузии на работното място. Джеф Безос е най-богатият човек в света. Неговите служащи заслужават най-хубавото ", написа в апела за стачката в обществените мрежи.

Съобщенията за варварските работни условия в офисите и складовете на Amazon датират от 2015-а. Появи се информация, че хора биват уволнявани, в случай че не съумеят да опаковат по два предмета в минута. През месец май 2018-а стана известно, че доста служащи не рискуват да изоставен работното си място, с цел да отидат в тоалетната, по тази причина си носят бутилки, в които уринират, а след това изливат наличието им в боклукчийските кофи.

Наред с това корпоративната просвета на компанията насърчава тези, които "донасят " за сътрудниците си, по-точно за техни дребни или по-сериозни нарушавания, и позволява внезапната рецензия на непознати хрумвания. Шефовете на Amazon обаче отхвърлят да повярват, че нещата са толкоз неприятни и отхвърлят всичко. "Не считаме, че сходни изказвания отразяват същността на работата в нашите офиси ", съобщи формален представител на компанията. Самият Джеф Безос също изрази песимизъм във връзка "слуховете " и означи, че не би работил в такива безчовечен условия с думите: "Лично аз бих напуснал. "

От скъперничеството на Безос се оплакват и работещите във вестник The Washington Post, който милиардерът закупи през 2013-а за 250 млн. $. През юни те желаеха от притежателя увеличение на заплатите и някои добавки. "The Washington Post не е просто комерсиално дружество. Молим Ви да покажете на целия свят, че сте кадърен освен да бъдете най-хубавия в трупането на благосъстояние, само че и че знаете по какъв начин да го споделите с тези, които са ви помогнали да го спечелите ", се споделя в писмото, подписано от 400 публицистични чиновници.

На него ненадейно реагира американският президент Доналд Тръмп, даже изпреварвайки Безос. "Служителите на Washington Post желаят да стачкуват, тъй като заплатите им са дребни. Струва ми се, че дългата стачка е отлична концепция. Работниците ще получат повече пари, а ние за известно време ще се отървем от подправени вести ", написа американският държавен глава в Twitter.

Не е ясно дали Безос е удовлетворил молбата на публицистите. Мнозина се учудват, че със своите 151 милиарда $ той изпреварва доста по благосъстояние създателя на Microsoft Бил Гейтс, чието положение се прави оценка на 93.6 милиарда. Но не трябва да се не помни, че Гейтс и брачната половинка му Мелинда са дали за щедрост към 35 милиарда $, до момента в който притежателят на Amazon подарява пари прекомерно насилствено. Според информациите преди две години той е пожертвал 100 млн. $, след което филантропската му диря напълно се губи. Известно е, че Уорън Бъфет и Бил Гейтс са предложили на Джеф Безос да се причисли към "The Giving Pledge " (Дарителска клетва), която сплотява милиардерите в целия свят. Но шефът на Amazon решил, че не желае да се разделя с половината си положение и е отклонил офертата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР