Аман, Йордания – На зазоряване във вторник сутринта индонезийската болница

...
Аман, Йордания – На зазоряване във вторник сутринта индонезийската болница
Коментари Харесай

Горивото в Газа е свършило, времето е изчерпано под бомбардировките на Израел

Аман, Йордания – На зазоряване във вторник сутринта индонезийската болница в Бейт Лахия, северната част на Ивицата Газа, беше изчерпана дизел за зареждане на своите генератори.

Повече от две седмици нищо не е допускано в линията Газа; няма храна, вода или гориво.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Деца жертви в Газа са „ леке ​​върху нашата съвест “: УНИЦЕФ Поне 5 Палестинци убити при израелски нападения в окупирания Западен бряг Ние „ умираме постепенно всеки ден “: какво значи оцеляването за едно семейство от Газа Съединени американски щати се опълчват на апела за преустановяване на огъня в дебата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на войната Израел-Газа завършек на списъка

През последните три дни Израел позволи доста малко камиони с филантропична помощ през сухопътния пункт Рафа с Египет. Но няма гориво – до момента настояването за гориво за влизане в Газа за филантропични потребности е отхвърлено от Израел.

Израел класифицира дизела като стока с „ двойна приложимост “, която може да се употребява както за военни, по този начин и за цивилен цели. Поради това е мощно следено или лимитирано.

Въпреки това Израел написа книгата с правила за „ кошер гориво “ за Газа, извънредно комплицирана система от утвърждения и мониторинг, въведена, с цел да подсигурява, че горивото за „ гражданска приложимост “ тече единствено към единствената електроцентрала в Газа (GPP). < /p>

Обсада

Ивицата е под блокада и непрекъсната въздушна бомбардировка от Израел след изненадващо нахлуване от въоръженото крило на Хамас против израелска територия на 7 октомври, по време на което бяха убити 1405 бойци и цивилни.

По времето, когато индонезийската болница потъна в мрак, медицинските екипи в Ивицата Газа към този момент бяха употребявали светлината от мобилните си телефони, с цел да правят някои процедури в продължение на дни, с цел да спестят силата, с която другите им лечебни заведения разполагат, с цел да пуснат респиратори и други машини за поддържане някои от пациентите са живи.

Според палестинското министерство на опазването на здравето, въздушното нахлуване против линията Газа от израелската войска е умъртвило 5 791 палестински цивилни и е ранило удивителните 16 297, доста от които се нуждаят от болнично лекуване.

Това е в допълнение към пациентите с хронични болести и тези, които към този момент са били лекувани в бранш на опазването на здравето, който дълго време е бил покрай колапс.

От години Организацията на обединените народи предизвестява, че Газа е на животоподдържащи апарати, защото обстановката се утежнява. След 14 дни на „ цялостна блокада “ на Израел неговите 2,3 милиона поданици гледат в бездната.

„ Цялата интервенция по оказване на помощ ще спре, в случай че горивото не бъде позволено да влезе в обсадения анклав. Болнични генератори, съоръжения за обезсоляване на вода и камиони за преразпределение на храна и медицински консумативи – всичко стопира “, сподели Томас Уайт, началник на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа (UNRWA) в Газа, пред Ал Джазира от тяхната логистична база в Рафах.

„ Горивото е жизненоважно за живота и ние [UNRWA] ще изчерпим горивото за Газа в сряда, това е. “

Острото предизвестие на Уайт идва в миг, когато 10 от 35-те лечебни заведения в Газа не работят или заради тежки вреди от съвсем непрекъснатото бомбардиране на Ивицата от Израел, или заради липса на гориво, належащо за генериране на електричество.

„ Кошерно гориво “

GPP беше обект на израелски въздушни набези в два предходни спора – 2006 и 2014 година – умишлени офанзиви против граждански обект, които са неразрешени според интернационалното филантропично право и се смятат за военно закононарушение.

Последиците от тези предумишлени офанзиви попречиха напъните на Газа да посрещне ежедневното търсене на електрическа енергия в линията даже преди сегашния спор, което се оценяваше на към 500 мегавата (MW).

Електричеството за Газа идва от два източника: 120 MW от Израел, който беше изтеглен от министъра на защитата на Израел Йоав Галант на 9 октомври, и спомагателни 70 MW от GPP, който остана без гориво на 11 октомври и след това спря, оставяйки хората и лечебните заведения да разчитат на генератори и бързо намаляващи ресурси от гориво.

Нищо не може да влезе в Газа без експлицитното позволение на Израел и горивото се следи строго от Израелския координатор на държавните действия в териториите (COGAT) и Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (UNOCHA).

След като доставката на гориво пресича Рафах в Газа, водачите на камиони са дежурни и не им е разрешено да стопират по каквато и да е причина. Всички аномалии се оповестяват назад посредством чиновници на Организация на обединените нации на всички страни, в това число COGAT.

След като транспортното средство дойде в електроцентралата, сините пластмасови номерирани етикети за сигурност на UNOPS, запечатващи съединителите за подаване на гориво, би трябвало да бъдат отрязани под зоркия взор на контрольор на Организация на обединените нации и съпоставени в електронен лист, тестван от Израел.

Израел разполага с механизмите, с цел да разреши доставката на гориво в Газа. Но може би това е по-малко за качества, а повече за предпочитание или липса на такова.

Генерал-майор от запаса Гиора Ейланд сподели пред израелските медии в понеделник, че дейностите на Израел за „ основаване на тежка филантропична рецесия са належащо средство за реализиране на задачата. Газа ще се трансформира в място, където не може да съществува човешко създание. “

Според Световната здравна организация (СЗО) дефицитът на гориво визира най-критичните функционалности на към момента работещите лечебни заведения в Газа, в това число зареждането на колите за спешна помощ за превозване на ранените и работата на диализни машини, от които зависят повече от 1000 пациенти.

Живот с най-хубавите маржове

От 2007 година жителите на Газа са претърпели не по-малко от пет спора, които убиха хиляди цивилни и повредиха жизненоважна инфраструктура. Те са живели с най-хубавите маржове в продължение на години.

Преди актуалното нахлуване против анклава, блокадата по суша, море и въздух, наложена му от Израел през последните 16 години, опустоши стопанската система, която има едно от най-високите равнища на безработица в света – близо 50 % и нараства до 70 % измежду младежите.

Това също сътвори една от най-тежките филантропични рецесии на съвремието, като 81,5 % от популацията в този момент е под прага на бедността. Значителна част от популацията се нуждае от помощ, с цел да оцелее.

„ Друг главен проблем [при сегашната обсада] е, че актуалният механизъм, приблизително към 20 камиона филантропична помощ дневно, не е покрай това, от което се нуждаем, с цел да поддържаме хората в Газа.

„ Преди спора, в елементарен ден 455 камиона влизаха в Газа, с цел да поддържат популацията “, сподели Уайт.

Цивилните в Газа, които към този момент са на колене, в този момент би трябвало единствено да се тревожат дали ще оцелеят денем или през нощта, уверени, че светът ги е изоставил на нападението на Израел.

Едно нещо, което наподобява несъмнено, е, че в случай че горивото не влезе в анклава – и то незабавно – стотици, в случай че не и хиляди, повече хора ще умрат.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР