Аман Тулеев Губернаторът на руската Кемеровска област Аман Тулеев се

...
Аман Тулеев Губернаторът на руската Кемеровска област Аман Тулеев се
Коментари Харесай

Губернаторът на Кемеровска област подаде оставка


Аман Тулеев

Губернаторът на съветската Кемеровска област Аман Тулеев се отдръпна от поста, който заемаше в последните 20 години. Оставката му беше призната от съветския президент Владимир Путин, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Тулеев изиска да се отдръпна след пожара в мол в Кемерово, при които починаха 64 души, измежду които 41 деца. След нещастието стана ясно, че постройката е издигната, без да се съблюдават условията за пожарна сигурност, а децата са били заключени в кинозалите, системата за предизвестие на клиентите не е работила, а алармената система е била развалена.

Според формалното известие губернаторът се отдръпва " по лично предпочитание ". Във видеообръщение, поместено на уеб страницата на регионалната администрация, самият Тулеев споделя, че няма моралното право да остане губернатор " с подобен тежък товар " от " страшната покруса " в Кемерово на 25 март.

Седемдесет и три годишният Аман Тулеев управлява Кемеровската област от 1997 година В предишното е имало нееднократни клюки, че той ще напусне поста. Миналата година той претърпя интервенция на гръбначния дирек и беше в нескончаем болничен, напомня ТАСС.

Путин e назначил за краткотрайно изпълняващ длъжността началник на региона вицегубернатора Сергей Цивилев, оповестява още Кремъл.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР