Ама вие да не вземете да си помислите, че Путин

...
Ама вие да не вземете да си помислите, че Путин
Коментари Харесай

Путин искал да управлява? Не той, народът иска

Ама вие да не вземете да си помислите, че Путин е жаден за власт?

Точно противоположното. Той по никакъв начин, но по никакъв начин не желае да ръководи. Уморен е от ръководство. Четвърт век (без 1 година) е това, не е смешка работа.  Владимир Владимирович гори от предпочитание да се отдръпна и да си почива, като отглежда рози в градинката си, язди коне измежду природата и лови риба в някоя вада.

Да, но не. Народът не му разрешава. Моли го със сълзи на очи да остане на власт. Къса ризи, скубе коси.

Добре, че има национални избраници като космонавтката Валентина Терешкова, които не остават глухи за националните въжделения. Благодарение на такива изтъкнати национални трибуни конституцията бе изменена и се сбъдна националната воля Путин да продължи да ръководи.

Владимир Владимирович не може да остане непознат на националните щения. И по този начин към този момент 24 години. Пардон, „ единствено “ 20 са. Нали въпреки всичко през 2008 година Путин направи една 4-годишна пауза, като си замени поста с премиера Дмитрий Медведев?

В Чили обаче е друга работа. Там военачалник Аугусто Пиночет бе узурпирал властта за цели 17 години. Брутално бяха потъпкани въжделенията на народа. Пиночет се самоназначи за президент и за този 17-годишен интервал даже не счете за нужно да провежда избори. Ужас!

Явно обаче 17 е повече от 24. Ще бъде повече и от 30, и от 36. Така е най-малко съгласно така наречен прогресивна общност.

Не ви ли заляха към този момент тези прозрения от екрана, от обществените мрежи? Как въобще смеете да се съмнявате в желанието на народа? Кой ви дава правото да оспорвате легитимността на Путин?

Тези, които са срещу него, са маргинали. Това „ просветление “ не е наше. Четете ТАСС (достъпът до организацията е напълно свободен и безплатен). Точно по този начин говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова назова тези, които приканиха съперниците на новия остарял съветски президент да вземат участие във вчерашната акция „ По пладне против Путин “. По думите й гласувалите в чужбина руснаци пренебрегнали апелите на маргиналите.

Какво желаете? Нали имаше и опозиционни претенденти. Путин е първи с над 87 %. Вторият – Николай Харитонов (някой въобще научи ли му името?) е с малко над 4 %.

Борис Надеждин и Екатерина Дунцова не се вслушваха в националните въжделения. Те ломотиха за някаква народна власт. Очевидно изпълняваха пъкления проект на груповия Запад за съсипването на Русия посредством демократизиране. Логично те бяха отстранени от конкуренцията. Нищо чудно напълно скоро да ги забележим в пандиза.

Сега към този момент съществено. Русия от ден на ден се доближава към Африка. Това е тъжната истина. И на двете места се става президент още на първи тур с сред 80 и 90 % от гласовете. И на двете места половината опозиционери са в пандиза, половината – в заточение. В разправата с съперниците си съветският режим употребява всички похвати на африканските диктатори. Или пък противоположното? Все тая, какво значение има.

Но още по-лошо е, че Путин и сходствата му, както и техните способи, имат доста последователи по света. Мнозина ги поддържат, без да осъзнават, че постоянно може да ги сполети ориста на съперниците на тези вождове. Да се окажат за дълго време в пандиза, да паднат от високо или да бъдат взривени от повърхностно пренебрегнат фас. При това без да са направили нищо и да са обожавали сатрапа. Само че не осъзнават, че за неуспехите на ръководството са отговорни всички други, само че не и управниците.

Пътят до такава орис е невъобразимо къс. Първата, само че най-решителна крачка е човек да повярва, че сигурността е по-важна и първостепенна от свободата. Както се вижда, значително са тези, които биват елементарно убеждавани в това.

Пътят е къс, само че единствено на отиване. Връщането постоянно се оказва доста по-дълготрайно. И доста, доста мъчително.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР