АМ Струма ще бъде завършена през 2018 година - без

...
АМ Струма ще бъде завършена през 2018 година - без
Коментари Харесай

Николай Нанков: 30 км от АМ Струма ще бъдат завършени предсрочно през 2018 г.

АМ " Струма " ще бъде приключена през 2018 година - без сектора в Кресненското дефиле и тунела " Железница ", разгласи в утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира " районният министър Николай Нанков. По думите му, тази година стартира строителството на още 30 км. от Автомагистрала " Хемус ".

Правителството възнамерява и разширение на Автомагистрала " Тракия " в сектора София - Пловдив, откъдето единствено за едно денонощие по Коледните празници 30 000 автомобила са напуснали София. По наставление на Европейската комисия ще се ремонтират и всички рискови тунели по автомагистралите - " Ечемишка ", " Топли дол " и " Траянови врата ", сподели още районният министър.
 Николай Нанков, министър на районното развиване и благоустройството: Аз съм уверен, че 2018 година ще бъде с изключение на годината на толтаксите, а и на " Хемус ", защото стартираме действителното, физическо осъществяване на 26 км. 9,3 западна страна от Ябланица до п.в. Боаза до Тетевенския разклон, нагледно казано. Проектираме още 50 км. - ще стартираме с тръжните процедури за избор на реализатори до разклона за Плевен и от източна страна - Белокопитово до Бухово са още 16 км. Стартираме с действителното строителство през 2018 година.
През тази година ще бъдат довършени и 30 км. предварително от Автомагистрала " Струма " и те ще бъдат въведени в употреба, т.е. ще бъдат открити и ще действат в границите на тази година, есента на 2018 година, посочи районният министър. " Паралелно с това вървим с тръжните процедури по " Железница ". Знаете събитията там отпреди 1 година, когато изчезваха документи. Довършваме тази процедура ", изясни още Николай Нанков.

По думите на министъра, през 2019 година за леките коли винетките би трябвало да станат електронни, а за ТИР-овете над 3,5 т. ще бъдат въведени толтакси.
Николай Нанков, министър на районното развиване и благоустройството: Това беше главната логичност апропо - с изключение на множеството доходи в бюджета, да обърнем модела и да го създадем обективен и почтен за всички български жители. Да намерим баланс сред бизнеса и сред публичния интерес, защото няма друга страна в Европа, в която пътният бранш да се устоя от притежателите и ползвателите на леки коли.
Относно Програмата за енергийна успеваемост досега са санирани 996 здания, утвърдени са още 2022. Има 80 сигнала за нередности, разгласи още Нанков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР