AM “Струма“ е една от спящите магистрали“ и нямаме повече

...
AM “Струма“ е една от спящите магистрали“ и нямаме повече
Коментари Харесай

Шишков пред bTV: Първата копка вчера е само за завършване на пътен възел "Кресна"

AM “Струма “ е една от „ спящите автомагистрали “ и нямаме повече време да се бавим. Магистрала „ Струма “ всички я желаеме и би трябвало да бъде направена, несъмнено, напълно законово. В главната си част целта е екологичното законодателство.  Това съобщи пред „ Тази заран “ служебният районен министър Иван Шишков.

Вчера породи напрежение при старта на работата по доизграждането на пътен възел " Кресна “. Докато беше правена първата копка, локални поданици и екорганизации стачкуваха от самото начало, защото се тормозят, че същата тази първа копа предопределя бъдещето трасе на автомагистралата.

Един от протестиращите скъса винила с осведомителната табела на обекта

Служебният районен министър Иван Шишков изясни в студиото на „ Тази заран “, че става въпрос „ само и единствено за довеждане докрай на пътен възел „ Кресна “, а не за градеж на Автомагистрала „ Струма “.

„ Ако до края на май не бяхме почнали този сектор, това означаваше да върнем процедурата три години обратно и съвсем да лишим опцията да бъде построена автомагистрала „ Струма “ в този сектор, и да загубим пари “, съобщи Шишков.

Той добави, че до 2029 година е програмният интервал, в който автомагистралата би трябвало да бъде построена.

Протестиращите упорстват да има автомагистрала, само че тя да бъде отвън Кресненското дефиле. Те се включиха онлайн в ефира на bTV, с цел да зададат своите въпроси на Шишков.

Според локалните сегашния вид на автомагистралата е стопански неблагоприятен

Единият от въпросите е „ Защо пътният възел се построява нелегално? “

„ Не се построява нелегално. Има решение за градеж. Министерство на околната среда и водите е съгласувало подробния организационен проект, както и плана “, отговори служебният районен министър.

Той добави, че никой сега не може да са ангажира, с цел да каже от кое място ще минава трасето на Автомагистрала „ Струма “.

„ Екологията е извънредно значима при избиране на трасе “, сподели още Шишков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР