АМ „Марица“ ще бъде затворена заради пожара, тъй като има

...
АМ „Марица“ ще бъде затворена заради пожара, тъй като има
Коментари Харесай

Николай Вълчев: АМ „Марица“ ще бъде затворена заради пожара

" Автомагистрала „ Марица “ ще бъде затворена поради пожара, защото има риск огънят да слезе до автомагистралата. ", съобщи пред bTV Николай Вълчев, шеф на ОДПБЗН в Хасково. В момента два са дейните, които горят на територията на региона, като към момента не са овладени.



Единият пожар е до ЖП линията, минаваща около Любимец, като той се простира и на територията на общините Свиленград и Харманли.

Вторият пожар е край Йерусалимово.

Три общини в Хасковско оповестиха бедствено състояние поради 7 огромни горски пожара и още доста дребни.

В Средна гора пламъците обгърнаха вили в старозагорското село Пъстрово. Вчера в границите на четири часа пожарът в обитаемото място беше овладян, продължава гасенето по скатовете на Средна гора.

Екипите са разпределени по целия фронт, главно западно. През нощта на няколко пъти имаше пориви напразно, който подвига огъня върхово, където са главно боровите масиви. Екипите, които идват от Чирпан и Стара Загора ще бъдат доразпределени на местата, които са най-опасни. Идеята е в границите на обедните часове да заградим напълно произшествието “, изясни дир. на районен съд ПБЗНС Област Стара Загора комисар Стоян Колев.

Площта на пожара е към 1700-1800 декара. Горят смесени гори.

Проблемът е, че те на доста места са непроходими, както и вятърът, добави комисар Колев.

Секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов изясни, че е оповестено отчасти бедствено състояние в село Пъстрово. По първичен оглед са изгорели пет парцела.

Още в седем обитаеми места имаше пожари през вчерашния ден, които не бяха с мащабите в село Пъстрово. Има две изгорели къщи – една в село Преславен и една в село Съединение, съобщи регионалният шеф на Стара Загора Иван Чолаков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР