Альона Савченко и Брюно Масо (Германия) станаха олимпийски шампиони при

...
Альона Савченко и Брюно Масо (Германия) станаха олимпийски шампиони при
Коментари Харесай

Злато за Савченко и Масо при спортните двойки

Альона Савченко и Брюно Масо (Германия) станаха олимпийски първенци при спортните двойки от програмата по фигурно пързаляне на Олимпиадата в Пьончан.

34-годишната Савченко най-накрая се окичи с олимпийско злато при петото си присъединяване на Зимна олимпиада. След две бронзови оценки в Сочи и Ванкувър и пет международни трофеи, извоювани с някогашния й сътрудник Робин Солкови, именитата състезателка се качи на най-високото ходило на почетната стълбичка в компанията на новия си сътрудник Брюно Масо.

Световните вицешампиони бяха четвърти след късата стратегия, само че изиграха превъзходно волната стратегия, в която откриха международен връх със общ брой от 159.31 точки. Савченко и Масо завършиха със общо 235.90 точки.

Роденият във Франция Масо, който не бе безапелационен в късата стратегия, само че компенсира с безупречно осъществяване във волната с съвършен туист първоначално и троен флип.

" Това е моят миг. Казахме, че 2018 ще бъде нашата година. Изключителна история. Не мога да допускам, че фантазията ми се сбъдна ", не скри щастието си Савченко след триумфа.

Световните първенци - китайците Суй Вънцзин и Хан Цун, приключиха втори със 235.47 точки.

Бронзовото отличие е канадците Меган Дюамел и Ерик Редфорд с 230.15 точки. Това е втори орден за канадците в Пьончан след златото в отборната конкуренция по-рано през седмицата. /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР