Always Open е насочена към фирмите с до 100 различни

...
Always Open е насочена към фирмите с до 100 различни
Коментари Харесай

eBay стартира нова програма за българските търговци

Always Open е ориентирана към компаниите с до 100 разнообразни продукта

Броят на българските търговци в eBay се е нараснал с 25% през последните три месеца
(снимка: eBay)

Нова стратегия на колоса в онлайн търговията eBay ще помогне на бизнесмените в България да ръководят бизнеса си даже след непредвидимо предизвикателство като пандемията COVID-19, оповестиха от компанията .

Always Open разкрива нови благоприятни условия за експорт на дребно за компании от дребния и междинен бизнес, които разполагат с над 100 разнообразни продукта в инвентара си, като в същото време дава множеството от услугите си гратис.

Допуснатите до присъединяване в програмата компании ще получат гратис абонамент за eBay Store в Premium или Megastore секциите за три месеца, достъп до програмата за образование по износ, 50 000 разгласи до края на месец юли и опция за персонално подпомагане от консултант за развиване на бизнеса.

„ Кризата, породена от пандемията, принуждава бизнесмените да търсят различни способи за развиване на бизнеса си. Нашите данни демонстрират, че износът към този момент е един от тях – броят на българските търговци на платформата се е нараснал с 25% през последните три месеца ”, разяснява Иля Кретов, общоприет управител на „ Глобални пазари с висок капацитет за развиване ” в eBay.
още по тематиката
През предходната година компанията започва стратегия за поощряване на износа Export Revival, с цел да помогне на българския бизнес да стартира да продава по целия свят. Десетки търговци се включиха в образованието и в този момент сполучливо ръководят своите интернационалните търговски интервенции, акцентира Кретов.

„ България е предпочитан пазар за моя екип в eBay – пазарът има мощен експортен капацитет и неповторими артикули, които да споделя с целия свят. На платформата има над 11 000 дейни търговци от България, като доста от тях развиват бизнеса си в партньорство с eBay към този момент над 10 години ”, описа мениджърът.

Сега eBay желае да помогне на повече дребни и междинни предприятия да преминат през рецесията и да запазят магазините си отворени в този интервал. Наскоро стартиралата стратегия Always Open цели да поддържа българските бизнесмени и „ да им даде опция да бъдат самостоятелни от всевъзможни трудности ”. Програмата към този момент се е потвърдила като доста ефикасна за стотици компании в Гърция, Израел и Русия, уточни Кретов.

Вътрешната статистика на eBay демонстрира забележителен растеж в продажбите по време на карантината от български компании в няколко съществени категории артикули. Хиляди консуматори по целия свят са закупили български артикули за грижа за кожата и козметика. Продажбите на бои за коса са се нараснали с 330%, тези на кремове и други артикули за кожата на краката с 35%, на подхранващите и пилинг маски с 678%, на стилизиращите артикули за коса с цели 2539, а на кремовете за поддържане кожата на ръцете и ноктите – със 72 %.

Други консуматори пък избират занаятите и готвенето пред процедурите за хубост – продажбите на артикули за печива и подготвяне на десерти са се нараснали с 1137%, а тези на играчките и минифигурките от вида на Lego са скочили с 477 %.

Успешна категория във връзка с експортните продажби е тази за съоръжение и елементи за басейни с растеж от 410% в България. Най-активните консуматори, създали покупки от български търговци в eBay, са от Съединени американски щати, Англия, Германия, Италия, Франция и Испания – те са закупили общо над 700 000 продукта от март до май 2020 година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР