Алтернативния газ може дори да ни излезе по-евтин от руския.Това

...
Алтернативния газ може дори да ни излезе по-евтин от руския.Това
Коментари Харесай

Асен Василев: Алтернативния газ може дори да ни излезе по-евтин от руския

Алтернативния газ може даже да ни излезе по-евтин от съветския.

Това комевнтира финансовият министър Асен Василев.

" Не " - вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев бе извънредно сбит в отговора на въпроса дали България ще открие сметка за превалутиране в рубли, с цел да заплати на " Газпром ", макар че към този момент се потвърдиха информациите, че страни от Европейски Съюз ще го създадат. По-специално Гърция удостовери, че ще заплати за съветския газ по метода, по който съветския монополист го желае.

Асен Василев посочи, че Брюксел към този момент е излезъл с решение, че начинът на заплащане, изтънчен от Русия, опонира на наложените санкции - това е решение още от преди седмици, доказано е и през днешния ден. " Ние в никакъв случай не сме напускали контракта с " Газпром ", Брюксел съобщи, че заплащания са в нарушаване на глобите. Потвърди го и през днешния ден ", уточни Василев, съобщи нюз.бг.

Асен Василев и министърът на енергетиката Николов се срещнаха с представители на Европейска комисия и Европейския съюз, с цел да се вземе решение какви ще са идващите стъпки, откакто " Газпром " прекъсна газоподаването към България.

Поискали сме и правна помощ за арбитража, юридическите екипи на Европейска комисия са задействани, стана ясно от думите на Василев. Юристите на Европейска комисия към този момент преглеждат договорите и на всички страни-членки с Газпром.

В момента се водят разговори България да стане районен координационен център за систематизиране на газа - той ще обгръща страни от Европейски Съюз в Югоизточна Европа, изясни Василев. Разглеждат се разнообразни благоприятни условия за импорт на газ, а Василев изрази вяра, че " това което чакаме като цени, може даже да е по-ниско от предлаганото от " Газпром ".

Същата поръчка даде и енергийният министър Александър Николова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР