Алтерко, технологичният иноватор в IoT сферата(BSE: A4L / ISIN: ),

...
Алтерко, технологичният иноватор в IoT сферата(BSE: A4L / ISIN: ),
Коментари Харесай

Алтерко регистрира приходи от 35,9 млн. лв. от продажби за първата половина на 2022 г. и надмина прогнозните очаквания

Алтерко , софтуерният иноватор в IoT сферата(BSE: A4L / ISIN: ), регистрира по предварителни данни 37,1% растеж на консолидираните доходи от продажби за първите 6 месеца на 2022 година по отношение на същия интервал през 2021. Приходите от над 100-те пазара, на които през днешния ден компанията оперира, са в размер на 35,9 млн. лева (18,3 млн. евро), като доминиращ дял от тях – 34,2 млн. лева (17,5 млн. евро), идват от продуктовата линия за домашна автоматизация на компанията – Shelly . Линията смарт устройства регистрира 37,5% растеж по отношение на същия интервал през 2021 година въз основата на предварителни вътрешни калкулации на компанията за 2022 година От своя страна MyKi , другият водещ бранд на компанията, включващ GPS устройства и такива за персонална грижа, също записва нараснал потребителски интерес и 28.3% по-силни доходи от продажби за първите 6 месеца (1,7 млн. лева.). Така марката възстановява резултатите си от преди старта на международната пандемия. Компанията ще разгласява формалните си финансови резултати за второто тримесечие на 2022 година на консолидирана база не по-късно от29 август 2022 година

 

Силните приходни резултати на Алтерко надвишават прогнозните упования, както за второто тримесечие, по този начин и за първата половина на 2022 година, и са доказателство за сполучливия действен модел на компанията и предприемаческата предвидливост, която мениджмънтът прояви, насочвайки през последните месеци напъните си към интелигентни устройства за премерване и оптимизация на употребяваната електрическа енергия . По-рано тази година – през април, Алтерко вкара забавна смяна и в ръководството на компанията с назначението на Волфганг Кирш за основен изпълнителен шеф, роля която той споделя с един от създателите – Димитър Димитров. Високите резултати на Алтерко са реализирани в подтекста на хармоничното ръководство на двамата експерти и ясно демонстрират триумфа на този двоен модел на мениджмънт.

 

„ Темпът на напредък на компанията ни изпълва с горделивост и ни кара да си слагаме все по-амбициозни цели отсега нататък. Финансовите резултати, реализирани за първите 6 месеца на годината, за следващ път надминават прогнозните упования и от ден на ден ни доближават към главната ни цел да бъдем в топ 10 на водещите IoT компании на европейския пазар, като енергийната успеваемост е един от фокусите ни през 2022 година за реализиране на това “, сподели Димитър Димитров, основен изпълнителен шеф и създател на Алтерко.

 

„ Изключително благополучен съм да съм част от една толкоз новаторска и бързо разрастваща се софтуерна компания. А положителните финансови резултати са единствено още един тласък за целия ни екип да продължаваме напред с още по-високи обороти. Решени сме до края на годината да реализираме ритъм на напредък от 43% и съм уверен, гледайки страхотния ни екип и прелестните ни почитатели по цялостен всят, че ще успеем “, разяснява Волфганг Кирш, основен изпълнителен шеф на Алтерко.

 

За да извърши проектите си за годината, през втората половина на 2022 година компанията ще изненада почитателите с премиера на нови интелигентни устройва за дома и офиса от линията Shelly. Още идната седмица Алтерко ще добави няколко нови попълнения съм портфолиото на марката, а премиерата им ще може да бъде гледана онлайн от всички краища на света на 20 юли, 19:00 ч. Повече за събитието.

 

 

За Алтерко

Алтерко АД е софтуерен холдинг, чиято съществена активност е фокусирана върху нововъведението посредством създаването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT артикули. В основата на развиването на компанията са потребностите на потребителите. Алтерко е учредено в България, а в сдружението работи екип от млади, надарени разработчици, които са отдадени на това да основават конкурентни и комфортни за потребителите артикули. Групата се състои от 5 дъщерни компании и има офиси в България, Китай, Съединени американски щати и Германия,. Продуктите на Алтерко към този момент покориха над 100 пазара. Дружеството участва на Българската Фондова Борса от декември 2016 година и на Франкфуртската Фондова Борса от ноември 2021 година, където акциите му се търгуват под WKN A2DGX9, ISIN BG1100003166, код A4L.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР