Алтерко Роботикс, водещата българска IoT компания, пуска на пазара 4

...
Алтерко Роботикс, водещата българска IoT компания, пуска на пазара 4
Коментари Харесай

Алтерко Роботикс пуска на пазара първите NB-LTE сензори за домашна автоматизация


Алтерко Роботикс , водещата българска IoT компания, пуска на пазара 4 NB-LTE устройства за домашна автоматизация . Това са датчик за пожар, датчик за наводняване, датчик за температура и мокрота, както и интелигентен контакт, които по-рано тази година бяха извънредно показани по време на MWC 2019. Пускането им в продажба е планувано за есента на 2019 година в магазините на мобилните оператори. В България те ще бъдат налични първо в мрежата на А1.

NB-LTE е най-новата мобилна мрежа, която се поддържа от над 300 мобилни оператора по света. Чрез нея се реализира връзката на IoT устройствата. Благодарение на тази технология уредите на батерия могат да работят повече от 5 години без зареждане, а трафикът на данни през мобилната мрежа се реализира евтино. NB-LTE същопозволява на потребителите да следят и ръководят дома си непосредствено посредством мобилния си телефон.

Технологията NB-LTE намира приложение в Shelly – серията артикули за автоматизация на Алтерко Роботикс, а първите 4 устройства, които излизат на пазара, са датчик за пожар, датчик за наводняване, датчик за температура и мокрота и интелигентен контакт.

„ Алтерко Роботикс е единствената българска компания, която създава ново потомство NB-IoT устройства за домашна автоматизация. Нашите артикули улесняват всекидневието на хората и им оказват помощ да обезпечат по-добра грижа за себе си и фамилиите си. NB-LTE датчиците, които пускаме на пазара, съчетават в себе си деловитост и надеждност и дават на потребителите бърз и комфортен надзор над всичко, което е значимо за тях. Като водеща българска IoT компания ще продължаваме да сътворяваме нововъведения, които внасят повече успокоение и комфорт в живота на хората “, разяснява изпълнителният шеф на Алтерко Роботикс Димитър Димитров .

NB-IoT артикули

Комплектът от 4-те умни NB-IoT устройства бе извънредно показан за първи път по време на MWC 2019 в Барселона през февруари. Днес, те към този момент са в изцяло приключен тип и ще бъде пуснат в продажба през есента на 2019 година

Най-голямото преимущество на NB-IoT датчика за пожар е, че не е обвързван по никакъв метод с локалната инфраструктура и може да предава информация до потребителя и пожарната даже в случай че пожарът е засегнал инсталацията и електричеството е прекратено.

Второто NB-LTE устройство на Алтерко Роботикс е датчик, който засича наводнени я и незабавно изпраща уведомление. Компактният му размер разрешава да бъде сложено на всички места в дома, където има евентуален риск от такова неприятно събитие.

Сензорът за температура и мокрота може да работи даже във фризер при температура от -20 градуса без това да пречи на работата му. Устройството е извънредно уместно за всяка стая в дома, откъдето предава информацията непосредствено на мобилен телефон. Полезна функционалност е съхраняването на данните за 1 година обратно.

Четвъртото NB-LTE устройство на Алтерко Роботикс е умният контакт , посредством който може да се включи натоварване до 16 ампера. Полезно свойство е опцията за основаване на седмичен график за консумация на ток и приемане на настояща информация какво е количеството на употребяваната сила.

Алтерко Роботикс е водещата българска IoT компания, която жъне огромен триумф по света със своя бранд Shelly, който включва серия от умни устройства за автоматизация. Устройствата Shelly, посредством които на процедура можете да контролирате всичко в жилището си, както и да следите потреблението на ток, са шлагер на над 90 пазара по целия свят . Водещи пазари за марката са Германия, Италия, а към този момент и Съединени американски щати.

Продуктите от марката Shelly могат да бъде закупени в Amazon , където сега смарт релетата Shelly 1 и Shelly 2 са измежду най-продаваните артикули за интелигентен дом . Високата потребителска задоволеност от качеството на продукта, от цената и от коректността при доставкасъщо по този начин накара гигантaпри онлайн търговията Amazon неотдавна да сложи бадж Amazon’ s Choice на Shelly 1.


Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР