ALTA, Норвегия — Сгушени до кръста в арктически сняг на

...
ALTA, Норвегия — Сгушени до кръста в арктически сняг на
Коментари Харесай

Американските морски пехотинци се присъединяват към учения на НАТО върху замръзналата норвежка тундра, докато в Арктика се появява ново бойно поле

ALTA, Норвегия — Сгушени до кръста в арктически сняг на километри от цивилизацията, американските морски пехотинци гледаха през бинокъл от своята машина - позиция на оръдието към замръзналия било, следейки за признаци на вражеско придвижване.

Техният пълководец на батальон в това обучение, подполковник Томас Дрискол, се приближи до изкопа, който изкопаха на ръка в ската на планината и попита от какво имат потребност.

„ Още амуниции “, отговори един от тях.

В близката палатка приятели бойци сушиха напоени със сняг камии над газова печка. В продължение на съвсем две седмици те живееха, спяха и упражняваха в този сектор от тундра в северния завършек на Норвегия, където температурите постоянно падат под нулата.

Но когато пристигна заповедта да се промени позицията, те опаковаха палатките и небрежно запълниха канавките. В рамките на към два часа те бяха изхвърчали на моторни шейни и верижни транспортни средства, оставяйки едвам следи след себе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР