Алпинистът ни Боян Петров не беше открит в Лагер 2

...
Алпинистът ни Боян Петров не беше открит в Лагер 2
Коментари Харесай

Не откриха Боян Петров в Лагер 2, продължават към Лагер 3

Алпинистът ни Боян Петров не беше открит в Лагер 2 на осемхилядника Шиша Пангма. Там бяха видяни по-рано през днешния ден две палатки и шерпите се придвижваха натам, с цел да видят какво има вътре, предава bTV.

Това е последната информация от екипа на алпиниста, който обобщава данните от избавителната акция в Хималаите. Деян Петков, част от Ситуационния център в София, отхвърли информацията за палатка в Лагер 3, която по-рано се появи. По думите му това значи, че или алпинистът я е взел със себе си надолу, или е била издухана от вятъра.

Хеликоптерите са съумели добре да огледат пространството. Някои от шерпите ще останат в Лагер 2, а други ще се насочат към Лагер 3. Петков добави, че досега времето в планината е разрешавало бързо ходене по височина.

При положително време на следващия ден спасителите ще се опитат да доближат и до върха, който се намира на 8027 метра, осведоми " Дневник ".

Направена е сателитна фотография (нова) на региона, само че към този момент няма да се употребява от спасителите, тъй като може да ги обърка заради множеството обекти, които се виждат на нея.

" Да, Боян е доста оспорвана персона, само че в случай че ги няма тези хора, по какъв начин ще знаем, че земята е кръгла, по какъв начин ще разберем какво има на луната или зад хоризонта. За да се открие лекарство за рака е нужна полуда и 100% отдаденост. Тези хора би трябвало да ги има, другояче светът би бил празен и отегчителен без тях " - това написа във Facebook дамата до Боян Петров Радослава Ненова. На страницата си тя разгласява един от хеликоптерите, с които се прави избавителната интервенция.

С Петров няма връзка от 3 май, когато той нападна върха.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР