Алпинистът Атанас Скатов се завръща на родна земя в петък,

...
Алпинистът Атанас Скатов се завръща на родна земя в петък,
Коментари Харесай

Атанас Скатов се завръща в България

Алпинистът Атанас Скатов се завръща на родна земя в петък, 14.07, в 19.30 ч на летище София. След като съумя да стъпи на вр. Денали на 20.06. 2017, веганът Атанас Скатов стана първия българин и първия веган в света, изкачил седемте континентални първенци на планетата. Опити за осъществяване на този план са правили българи от 35 години насам, само че точно на него се падна достойнството и удоволствието да го приключи.

Само месец по-рано Скатов изкачи върховете Лхотце и Еверест в Хималаите за 5 дни и 11 ч, след което пое към новото предизвикателство - вр. Денали, най-високия връх на Северна Америка в Аляска.
Умората, късият престой в България, както и прелитането от далечния Изток към далечния Запад не му попречиха да добави нови върхове в персоналната си последователност на триумфа.

След къса отмора на 09.07 алпинистът направи и дебютната си презантация в чужбина. Пред наши сънародници и американски жители в Атланта, Съединени американски щати, той описа за неволите и насладите на няколко свои експедиции, както и за сполучливото довеждане докрай на плана "Seven Summits Vegan ".

"Щастлив съм, че този толкоз значим за мен план приключи с триумф. Обнадежден съм от многочислените въпроси на хората, от техния интерес към това, което върша и от пламъка в очите им, че съм на верния път ", показа Скатов.

Следващото предизвикателство пред българина е завършването е изкачването на 14-те осемхилядника на нашата планета, от които към този момент е съумял да покори пет - вр. Еверест (2 пъти), вр. Манаслу, вр. Макалу, вр. Анапурна и вр. Лхотце.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР