Alphabet, компанията майка на Google, отчете по-добра от очакваното печалба ...

Alphabet, компанията майка на Google, отчете по-добра от очакваното печалба

Alphabet зарадва инвеститорите с добри резултати за четвъртото тримесечие

Alphabet, компанията майка на Google, регистрира по-добра от предстоящото отплата и доходи за четвъртото тримесечие на предходната година, съобщи Си Ен Би Си. На фона на новината акциите на компанията поскъпнаха със 7,54 в следборсовата тървовия%.

Компанията обяви отплата от 22,30 $ за акция при доходи от 56,90 милиарда $ . Според данни на Refinitiv упованията на анализаторите бяха за отплата от 15,90 $ за акция при доходи от 53,13 милиарда $ . Това означава, че приходите на Alphabet са нарастнали с 23% на годишна база. 

Приходите от реклама за срока октомври-декември са достигнали 46,2 милиарда $ , което е покачване с 22% от регистрираните през същото тримесечие на миналата година рекламни доходи от 37,93 милиарда $ . Този резултат съставлява силно възобновяване спрямо второто тримесечие, когато рекламните доходи на Google се свиха с 8%, откакто пандемията парализира огромна част американската стопанска система .

Приходите от реклами в платформата за видео наличие YouTube са достигнали 6,89 милиарда $ , което съставлява растеж от 46% по отношение на приходите от 4,72 милиарда $ за същия срок на предходната година. Платформата регистрира и растеж на броя на консуматорите и на времето, което те прекарват в гледането на видеа. „

За цялата 2020 година приходите на Alphabet са достигнали 182,5 милиарда $ , а отплатата - 41,2 милиарда $ . За съпоставяне , през 2019 година компанията регистрира доходи от 161,8 милиарда $ и 34,2 милиарда $ .

Източник: manager.bg