Alphabet, компанията майка на Google, обяви, че започва да развива

...
Alphabet, компанията майка на Google, обяви, че започва да развива
Коментари Харесай

Собственикът на Google създава компания за масови роботи

Alphabet, компанията майка на Гугъл, разгласи, че стартира да развива програмен продукт за роботи. Дейността ще прави от ново сдружение, което се споделя Intrinsic, съобщи Си Ен Би Си.

Целта е компанията да направи потреблението на индустриални роботи по-лесно и по-евтино, по този начин че тяхната приложимост доста да се усили.  

Изпълнителен шеф на подразделението е Уенди Тан-Уайт. „ Ще работим, с цел да позволим на милиони бизнеси по целия свят да отключат капацитета на индустриалните роботи – всеки в своето поле на развиване “, разяснява тя.

Intrinsic произлиза от компанията X – основана да развива най-различни бизнес хрумвания, в това число самостоятелни коли, дронове за доставки и балони за обезпечаване на интернет достъп. Много от тези планове се провалиха. Компанията за роботски програмен продукт ще работи в сегмента на Alphabet, именуван „ Други залози “ (Other Bets), който налива пари в разнородни стартъпи. Досега този сегмент е изхарчил 1,145 милиарда $ и е генерирал доходи от едвам 198 млн. $ за първата четвърт на 2021 година  

Alphabet от дълго време залага на роботите – през 2013 година тя закупи 6 стартъпа в бранша, от които до през днешния ден обаче не е произлязло нищо значимо. В началото на 2019 година корпорацията още веднъж се обърна към започващите компании в бранша, само че този път с фокус върху  по-прости машини, които могат елементарно да се употребяват от доста хора и бизнеси.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР