Alphabet Inc., компанията майка на Google, не постигна очакваните от

...
Alphabet Inc., компанията майка на Google, не постигна очакваните от
Коментари Харесай

Alphabet не достигна очакваните продажби, акциите паднаха

Alphabet Inc., компанията майка на Гугъл, не реализира предстоящите от Уолстрийт продажби за първото тримесечие на годината. Рекламодателите са понижили разноските си на фона на засилващото се безпокойствие от забавянето на световната стопанска система, съобщи Ройтерс. 

Google съобщи, че продажбите на реклами за първото тримесечие са били за 68.01 милиарда $, с 23 на 100 по-високи от предходната година, само че под междинните упования от 68.1 милиарда $ на финансовите анализатори, които следи Refinitiv. 

Печалбите за тримесечието са били 16.436 милиарда или 24.62 $ за акция, което е под предстоящите 25.76 $ за акция. Акциите на Alphabet паднаха с 6% след затварянето на търговията. 

Резултатите демонстрират, че Гугъл има компликации в последната фаза на пандемията, която носи нараснали лихви, по-високи транспортни разноски и дефицит от артикули – от дивани до коли и приспособено мляко за кърмачета. 

Очаква се, че Гугъл ще получи през 2022 година 29% или водещия дял от международния пазар на онлайн реклама, възлизащ на 602 милиарда $ съгласно Insider Intelligence. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР