Алоето е растение, което всички познават. Сега е моментът да

...
Алоето е растение, което всички познават. Сега е моментът да
Коментари Харесай

Алоето - най -силният амулет за дома, лекарството, енергиен защитник

Алоето е растение, което всички познават. Сега е моментът да разгледаме от близко неговите лечебни и вълшебен свойства, тъй като алоето може да бъде извънредно потребно.

Основните лечебни свойства на алоето

Полезните свойства на растението се дължат на химичния състав на сока му. Съдържа звук ензими и киселини. Също по този начин съдържа витамини В, С и Е. За да се засилят потребните свойства на растението, то би трябвало да се реже през зимата или пролетта, а също по този начин да не се полива най-малко седмица преди подрязването.

Най-важното лечебно свойство на алоето е ускоряването на зарастването на рани. Това растение оказва помощ да се убият бактериите и да се форсира процесът на зарастване на изгаряния и порязвания. За това превръзка от памучна вата или марля се навлажнява с растителен сок и се нанася върху повредената област на кожата. Употребата на алоето през устата също може да бъде от изгода. То усъвършенства имунитета, в дребни дози усъвършенства храносмилането и апетита. Сокът от алое се разрежда с хладка вода и се разтриват с този разтвор очите, в случай че са изтощени.

Алоето се употребява необятно за козметични цели и като цяло в козметичната промишленост. Това растение има специфични свойства, които са потребни за грижата за кожата.

Много е значимо да запомните, че сокът от алое в никакъв случай не би трябвало да се приема в чист тип. Може да донесе повече щета, в случай че се приема без консултация с специалист или доктор. Ако се направи вярно, алоето ще помогне в битката с настинки и стомашни болести.

Използването на алое в магия

Магическата страна на алоето се подценява от мнозина, само че на вятъра. Първо, самото растение, стоящо на перваза на прозореца, защищава къщата от проникването на негативна сила извън. Отрицателните потоци се блокират и оставят отвън дома.

Също по този начин, алоето е в положение да преобразува негативната сила в позитивна. Растението сполучливо трансформира цялата неприятна сила, произлизаща от кавги, спорове и негодувания.

Най-близкият родственик на алоето, който има съвсем същите свойства, се назовава агаве. Ако това растение е цъфнало във вашия дом, това е огромен шанс. Шансовете са, че животът ви доста скоро ще се промени към по-добро.

Листата на алое се подрязват и окачват над входната врата, с цел да се предотврати навлизането на негатив през входната врата. В този случай всичко неприятно, което ни залепва за няколко часа отвън къщата, не прониква вътре. С алое на вратата надали ще донесете вкъщи зли очи или магия.

Можете да се къпете с алое, да вършиме маски с него. Това растение има мощна сила, която подхожда на женската аура. Лист от алое може да се постави в чанта или джоб за по-успешна среща.

Това е доста потребно растение, което специалистите поучават всяка грижовна стопанка да има вкъщи. Укрепва женската сила и я прави неразрушима. Алоето може да усъвършенства интуицията на дамите и да работи като източник на женски шанс.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР