Алое верата е растение, което е популярно в цял свят

...
Алое верата е растение, което е популярно в цял свят
Коментари Харесай

Алое вера: Ето как да я използваме в ежедневието си

Алое верата е растение, което е известно в целия свят поради своите медицински и козметични изгоди. Най-често употребяваната част от него е гелът, който се получава от месестите елементи на листата. Той се употребява за лекуване на разнообразни проблеми на кожата, за рани и изгаряния. Алое верата има антибактериални и антивирусни свойства, което я прави ефикасна при битка с инфекции. В същото време, гелът на това растение е доста успокоителен за кожата, като има противовъзпалително деяние и понижава болката и дразненето.

Освен това, алое верата съдържа антиоксиданти, които оказват помощ на нашето тяло да се пази от свободните радикали. Това е доста значимо, защото те могат да провокират щета на клетките и да доведат до съществени болести като рак и диабет.

Въпреки че алое верата е най-известна с изгодите си за кожата, тя може да има позитивен резултат и върху нашето храносмилане. Например, може да помогне при газове, запек и храносмилателни разстройства. Това е заради обстоятелството, че растението съдържа ензими, които оказват помощ за разграждането на храната и подтикват активността на червата.

Ако планирате да употребявате алое вера за вътрешно приложение, може да приготвите напитка от нея. За това ви е необходим единствено пресен гел от растението, който се разрушава в блендер дружно с вода или плодов сок. Получената напитка има ободрителен усет и може да ви помогне да заздравите имунната си система.

За да употребявате алое верата в всекидневието си, можете да си купите гел от растението или да отглеждате лично вкъщи. Ако желаете да приложите гела на кожата си, можете да го нанесете непосредствено върху засегнатата област или да го смесите с други козметични артикули. Например, можете да добавите малко алое вера към своя крем за лице или към шампоана си. Това ще усили изгодите за кожата и косата ви.

Ето няколко метода да употребявате алое верата в всекидневието си:
Лосион за тяло
Алое верата може да се употребява като натурален лосион за тяло, който подхранва кожата. Тя има успокояващо и противовъзпалително деяние, което може да помогне при разнообразни кожни проблеми, като да вземем за пример раздразнение, сърбеж и изгаряния.
Шампоан
Алое верата може да се употребява като натурален шампоан, който може да помогне за укрепване на косата, понижаване на сърбежа на скалпа и унищожаване на пърхота.
Слънцезащита
Алое верата има естествена слънцезащитна дарба, която може да помогне да се предпазите от UV лъчите на слънцето. Можете да приложите малко алое вера върху кожата си преди да излезете на слънце.
Лечение на акне
Алое верата има противовъзпалителни свойства и може да помогне за понижаване на възпаленията на кожата, което е един от главните фактори при развиване на акне. Можете да приложите малко от гела върху проблематичните зони на кожата си, с цел да се справите с казуса.
Лечение на херпес на устата
Алое верата има антивирусни свойства, които могат да оказват помощ за лекуване на херпес. Можете да нанесете малко алое вера върху устните си, с цел да намалите признаците на инфекцията, като да вземем за пример болежка и свръхчувствителност.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР